Rüdiger rasistisen huutelun kohteena – tunnerikas peli päättyi Chelsean voittoon

Kuva: TT, Ashley Western

Sunnuntaisessa Valioliigaottelussa kohdattiin jälleen kerran ikävä tapaus, kun Chelsean Antonio Rüdiger joutui rasistisen huutelun kohteeksi.

Tilanteessa Heung-min Son ajettiin VAR-tarkastuksen jälkeen ulos, kun hän oli potkaissut Rüdigeria taklaustilanteen jälkeen. Rüdiger otti tilanteesta kaiken irti ja kaatui maahan korostaakseen kontaktia.

Tämän jälkeen Tottenhamin kannattajat olivat solvanneet saksalaispuolustajaa rasistisin elkein, jonka jälkeen puolustaja ilmoitti asiasta kapteeni Cesar Azpilicuetalle, joka ilmiotti asiasta tuomarille. Rasismi-protokolla toimi hyvin ja stadionin kuulutusten jälkeen ottelua jatkettiin tapauksesta huolimatta.

Kuitenkaan toiminta ei missään nimessä ole hyväksyttävää ja ikävä tapaus ei ollut ensimmäinen tämän kauden Valioliigaotteluiden kohdalla. Myös Manchesterin derbyssä Cityn pelaajat joutuivat rasististen huuteluiden kohteeksi.

Azpilicueta vahvisti tapahtumaketjun syyn ottelun jälkeen ja tuomitsi teon välittömästi. Tottenham-manageri Mourinho oli samoilla linjoilla Chelsea-kapteenin kanssa ja linjasi, että ”olemme kaikki yhdessä tätä ongelmaa vastaan”.

Itse ottelu oli vauhdikas ja täynnä tunnetta. Chelsea avasi maalihanat jo 12. minuutin kohdalla, kun Willian haastoi upeasti lyhyen kulmapotkun jälkeen boksiin ja laukoi tarkasti takakulmaan oikealla jalallaan. 0-2 maali nähtiin vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Tottenham-vahti Paulo Gazzaniga hölmöili käsittämättömästi rangaistusalueella taklatessaan Marcos Alonsoa purkuyrityksensä jälkeen. Willian asettui antamaan tuomittua rangaistuspotkua ja viimeisteli illan toisensa kylmäpäisesti. Lisämaaleja ei toisella puoliajalla nähty ja Chelsea ryöväsi pisteet.

Voitto nosti Chelsean piste-eroa viidentenä olevaan Sheffield Unitediin neljään pisteeseen. Tottenhamin osalta tappio oli karvas, sillä ero neljäntenä olevaan Chelseaan kasvoi jo kuuteen pisteeseen.