Advertisement

Ruotsin MM-sankari yhdistetty ManUun – “Erittäin imartelevaa”

Keskuspuolustaja Andreas Granqvist oli yksi maajoukkueensa suurimmista sankareista, kun Ruotsi yllätti kesän MM-kisoissa etenemällä aina kahdeksan parhaan joukkoon asti. Kapteenina toiminut Granqvist johti tiivistä puolustusta, joka päästi viidessä ottelussa neljä maalia ja piti kolmesti päänsä puhtaana. Granqvist oli myös Ruotsin paras maalintekijä osuen kahdesti rangaistuspotkusta.

Kisojen jälkeen 33-vuotias Granqvist päätti viiden kauden mittaisen jaksonsa Venäjän pääsarjan Krasnodarissa ja siirtyi takaisin ensimmäisen ammattilaisseuransa Helsingborgs IF:n riveihin. Siirto oli sovittu jo ennen kisoja, mutta hyvien otteiden ansiosta kiinnostusta olisi kenties ollut isommistakin seuroista.

Ruotsalaissivusto FotbollDirektin mukaan Manchester United olisi kiinnostunut hankkimaan Granqvistin tammikuussa loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Unitedin manageri José Mourinho ei ole ollut erityisen tyytyväinen keskuspuolustajiensa esityksiin tällä kaudella. Viikonloppuna West Hamia vastaan Mourinho käytti kolmen topparin linjassa keskikenttäpelaaja Scott McTominayta toppari Eric Baillyn istuessa penkillä.

Hyökkääjälegenda Henrik Larsson teki vuonna 2007 samantyyppisen siirron Helsingborgista Manchester Unitediin. Granqvist tietää, että hänestä on esitetty kiinnostusta. Mitään konkreettista yhteyttä ei vielä kuitenkaan ole ollut.

“Tiedän, että minusta on esitetty paljon kiinnostusta”, Granqvist sanoi FotbollDirektin mukaan. “Unitedin kiinnostus on erittäin imartelevaa, mutta mitään konkreettista ei ole vielä tapahtunut.”

Valioliiga ei ole täysin tuntematon sarja Granqvistille. Hän pelasi Wiganissa vuosina 2006-08 seuran pelatessa silloin Englannin korkeimmalla sarjatasolla. United olisi tietysti täysin eri kokoluokan seura isompine paineineen ja odotuksineen.