Advertisement
" "

Ryan Mason kiittää Peter Cechiä tämän antamastaan tuesta

Mestaruussarjaan viime kaudeksi pudonneen Hull Cityn keskikenttäpelaaja Ryan Mason on paljastanut Arsenalin maalivahti Peter Cechin olleen tärkeässä roolissa kuntoutuessaan saamastaan päävammasta. Mason mursi kallonsa yhteentörmäyksessä Chelsean Gary Cahillin kanssa viime tammikuussa. Cech mursi kallonsa vastaavalla tavalla Readingia vastaan pelatussa Valioliigaottelussa vuonna 2006. Cech on joutunut tuon jälkeen pitämään päässään kalloa suojaavaa kypärää. Kypärästä on tullut tsekkimaalivahdin ”tavaramerkki”.

Entinen Tottenhampelaaja Mason oli tietokonetomografiassa viime kuussa ja odottaa tällä hetkellä lupaa palata pelikentille. Mason kertoi Cechin olevan häneen jatkuvasti yhteydessä kuntoutuksen aikana. Pitkät keskustelut toisen samankaltaisesta vammasta toipuneen kanssa auttoivat Masonin omassa kuntoutuksessa hyvin paljon.

”En voi ylistää häntä riittävästi” Mason kertoi TalkSPORTissa.

”Hän oli välittömästi yhteydessä perheeseeni ja kihlattuuni. Hän sai meidät vakuuttuneeksi, että kaikki kuntoutuksessa kokemamme oli normaalia ja odotettavissa. Esimerkiksi puhekyvyttömyys ja valoherkkyys ja vastaavat asiat”

”Minua hieman huoletti aluksi, koska en ollut pystynyt puhumaan kenenkään kanssa 10 minuuttia pidempään. Peter tuli ovesta sisään ja istui sohvalle ja sanoi ’Istu rauhassa, äläkä sano mitään. Vain kuuntele’”.

”Hän puhui noin puolitoista tuntia. En sanonut sanaakaan, ainoastaan kuuntelin. Se oli mahtavaa” Mason kertoo.

Mason itse toivoo, ettei kenenkään tarvitsisi joutua käymään läpi samaa mitä hän kävi, mutta vakuuttaa olevansa muiden urheilijoiden tukena mikäli niin tapahtuu. Aivan kuten Peter oli hänen tukenaan.