Salah pelikelpoinen Arsenalia vastaan – FA ei rankaise egyptiläistä sukelluksesta

Englannin jalkapalloliitto FA ei rankaise Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salahia keskiviikon Newcastle-ottelun tapahtumista.

Liverpool sai rangaistuspotkun heti toisen puoliajan alkuun, kun ottelun tuomarina toiminut Graham Scott tulkitsi Newcastle-puolustaja Paul Dummettin rikkoneen Salahia rangaistusalueella. Hidastuskuvista näkyy, että Dummett nappaa Salahia kädestä, mutta egyptiläinen korosti rikettä selvästi heittäytymällä tilanteessa melko koomisen näköisesti maahan.

Salahin reaktio tilanteessa asetettiin aluksi FA:n käsittelyyn, mutta se on vedetty torstai-aamuna takaisin. Sky Sportsin mukaan tilanne ei ylittänyt vaadittavaa kynnystä ”yrittää huijata tuomaria”, joten Salahin toiminta ei aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Newcastlen manageri Rafa Benitez piti tuomiota ”pehmeänä” ja ratkaisevana hetkenä keskiviikon ottelussa.

”Pehmeästi tuomittu rangaistuspotku teki eron. Olimme puoliajalla 1-0 -tappiolla, mutta kun päästimme toisen maalin, meidän oli vaikeampi reagoida tilanteeseen erittäin hyvää vastustajaa vastaan, Benitez sanoi Sky Sportsille.

”Toinen maali oli ratkaiseva, se antoi heille enemmän luottamusta ja teki meille ottelusta vaikeamman. Meidän täytyi ottaa enemmän riskejä, olla avoimempia ja teimme enemmän virheitä ja maksoimme siitä.