Advertisement

Sam Allardyce jäämässä eläkkeelle

Valioliigan kausi 2016-17 loppui Sam Allardycen valmentaman seuran kannalta tuttuun tyyliin – alemmassa keskikastissa, putoamiselta turvassa. ”Big Sam” ei ole koskaan valmennusurallaan pudonnut Valioliigasta. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että kausi on jäämässä toistaiseksi Allardycen uran viimeiseksi.

Allardyce erosi Crystal Palacen managerin tontiltaan eilen ja sanoi julkaisemassaan tiedotteessa, ettei hänellä ole kunnianhimoa ottaa enää uutta työpaikkaa. Hän kirjoitti joulukuun lopulla Palacen kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen, mutta jaksoi vain noin viiden kuukauden verran ennen sivuun siirtymistä.

”Haluan nauttia elämästä kun olen vielä verrattain nuori, ja niin terve että pystyn tekemään haluamiani asioita, kuten matkustamista ja ajanviettoa perheen ja lapsenlasten kanssa ilman jalkapallomanagerin työn tuomia valtavia paineita”, Allardyce sanoi tiedotteessaan. ”Tämä on oikea aika minulle. Haluan yksinkertaisesti vain nauttia kaikista asioista joista ei oikein voi nauttia ympärivuorokautisessa jalkapallomanagerin työssä oikein missään, saati sitten Valioliigassa.”

Allardyce kertoi päätöksestään Crystal Palacen puheenjohtajalle Steve Parishille eilen tiistaina miesten välisessä tapaamisessa Lontoossa. Vielä viikonloppuna pelatun kauden päätösottelun jälkeen hän puhui Palacen kesän suunnitelmista, kuten mahdollisista pelaajasiirroista.

Nykyisessä Valioliigassa Sam Allardyce oli yksi kokeneimpia ja pitkäaikaisempia managereita. Valioliigan historiassa vain Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Harry Redknapp ja David Moyes ovat valmentaneet useammassa ottelussa. Urallaan hän Valioliigassa valmensi Palacea ennen Boltonissa, Newcastlessa, Blackburnissa, West Hamissa sekä Sunderlandissa. Viime kesänä hänet palkattiin Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta lahjusskandaalin kourissa hän joutui jättämään paikkansa jo syyskuussa.