Advertisement

Sam Allardyce ottamassa kovat keinot käyttöön tuomalla seuraan urheilupsykologin

Everton ilmoitti viime keskiviikkona, että Sam Allardyce tulee olemaan seuran uusi manageri. Virallisesti Big Sam nimettiin manageriksi vasta torstaina, mutta joukkue piristyi uutisesta kummasti ja otti lupauksia herättävän 4-0 voiton West Hamista keskiviikkoiltana. Allardycen ensimmäinen ottelu seuran managerin sujui niin ikään loistokkaasti, kun Huddersfield kaatui Goodison Parkilla 2-0 lukemin.

Valioliigan tasaisuudesta kertoo se, että Everton oli sarjataulukossa sijalla 16 ennen kahta voittoaan. Voittojen myötä seura on kivunnut jo 10. sijalle. Big Sam ei aio kuitenkaan jättää kiveäkään kääntämättä aikomuksissaan nostaa seuraa ylöspäin kohti europelipaikkoihin oikeuttavia sijoituksia.

The Daily Starin sekä The Daily Telegraphtin mukaan Allardyce olisi tuomassa seuraan Evertonin kaikkien aikojen ensimmäisen urheilupsykologin auttamaan pelaajia täyttämään täyden potentiaalinsa.


”Jos aivot ovat puhtaat ja positiiviset, pelaajat menevät kentälle ja pelaavat postitiivisesti.” Big Sam kertoo.

”Jos aivot ovat harmaat ja epäileväiset, pelaajat eivät myöskään pysty esiintymään kykyjensä edellyttämällä tavalla.”

”Tästä on selvästi ollut kyse muutamassa tapauksessa, jossa itseluottamuksen puute on estänyt joukkuetta saamaan tuloksia.”

”Meidän täytyy kääntää tämä nopeasti, jotta voimme kasvattaa pelaajien itseluottamusta. Toivottavasti onnistumme siinä. Mikään ei tosin auta siinä paremmin kuin kaksi voittoa putkeen,” englantilainen jatkaa.

Evertonilla on torstaina edessään merkityksetön Eurooppa-liigan ottelu Kyproksella Apollonia vastaan. Ensi sunnuntaina Valioliigassa on edessä Liverpoolin derby, kun Everton matkaa Stanley Parkin toiselle laidalle Anfieldille Liverpoolin vieraaksi.