Advertisement

Sanchez kehuu joukkuetoveriaan: ”Häntä on vaikea ohittaa”

Arsenal oli viime lauantaina vielä Valioliiga-ottelunsa tauolla matkalla noloon kotitappioon Swanseaa vastaan. Sam Clucas oli vienyt walesilaiset johtoon ja Emiratesin taululla komeili lukemat 0-1. Esiin astui Arsenalin uusi sankari, Sead Kolasinac. Hän teki yhden maalin ja syötti toisen kun Arsenal käänsi ottelun lopulta voitokseen lukemin 2-1.

Kolasinac on ollut Arsenalin parhaita ja tasaisimpia suorittajia tällä kaudella. Kauden toistaiseksi ainoassa Eurooppa-liigan ottelussaan hän onnistui maalinteossa. Valioliigassa hän on ollut avauksessa yhtä lukuun ottamatta kaikissa Arsenalin peleissä. Sen yhden joukkue hävisi Liverpoolille lukemin 4-0. Kolasinac rynnistää voimalla ja vauhdilla pitkin vasenta laitaa aiheuttaen hämminkiä vastustajassa. Kenties Arsenalin nimekkäin tähti, Alexis Sanchez, on ehtinyt jo vakuuttua miehen taidoista.

”Häntä vastaan on hankala pelata harjoituksissa, koska hän on vahva ja häntä on hankala ohittaa. Hän on hyvin kokenut pelaaja ja hän on erittäin vahva”, Sanchez kehuu Arsenalin verkkosivuilla. ”Kun sillä on väliä, hän löytää minut hyvillä syötöillään jotta voin tehdä maalin. Hän on älykäs pelaaja, joka osaa luoda hyviä maalipaikkoja. Hän on jo osoittanut laatunsa. Hän on tehnyt maaleja, antanut syöttöjä ja näyttänyt mitä osaa tehdä sekä Euroopassa että liigapeleissä.”

Kolasinacia voi jo tässä vaiheessa pitää Arsenalin osalta onnistuneena hankintana, sillä hänen sopimuksensa Schalken kanssa päättyi viime kesänä joten hän siirtyi ilmaiseksi. Monipuolisena pelaajana hän on ehtinyt jo esiintymään sekä puolustajana kolmen miehen linjassa että vasemmalla laitapelaajana. Jälkimmäinen tuntuu sopivan miehen ominaisuuksiin paremmin. Sieltä hän pääsee ainakin useammin antamaan Sanchezille syöttöjä.