Advertisement

Sarjaa johtava Manchester City saa vieraakseen tappioputkessa rämpivän Bournemouthin

Manchester City on jälleen tällä kaudella ollut uskomattomassa vireessä Valioliigassa. 13 ensimmäisestä ottelusta se on voittanut 11 ja pelannut kahdesti tasan. Tappioita ei vielä ole ensimmäistäkään. Tänään se saa vieraita etelä-Englannista, kun Bournemouth saapuu Etihadille. Bournemouthin kausi alkoi loistavasti, mutta nyt joukkueella on kolme tappiota putkeen ja kovin helppo urakka sillä ei ole edessä tänäänkään. Viime kaudella City voitti kotonaan pelaamansa ottelun Bournemouthia vastaan peräti 4-0.

Manchester City on tehnyt sekä eniten maaleja, että päästänyt vähiten niitä kuluvalla kaudella. Joukkueen pelaamisessa näyttää tällä hetkellä kaikki osa-alueet olevan kunnossa. Tästä syystä joukkuetta on hyvin vaikea kaataa. Sillä on myös erittäin laadukas vaihtopenkki, joka ei ainakaan helpota sen vastustajien tehtävää. Joukkueella on kauden aikana ollut loukkaantumisia, mutta ne eivät ole näkyneet Cityn pelaamisessa mitenkään.

“Silloin kun emme pysty voittamaan otteluita, ihmiset sanovat, ettemme pysty pitämään standardiamme. Me olemme olleet kuitenkin samalla tasolla viimeiset 15 kuukautta”, Pep Guardiola kertoi lehdistötilaisuudessa.

Bournemouth on ollut tällä kaudella Eddie Howen alaisuudessa erittäin kylmäverisesti viimeistelevä joukkue. Kolmen ottelun tappioputki varmasti vaikuttaa jo joukkueen mielialaan. Olisikin tärkeää, että joukkue pääsee pian takaisin voittokantaan. Cityä vastaan se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa.

“Me tiedämme, että tästä tulee todella vaikeaa. Cityä vastaan meillä on ollut eniten vaikeaa, mutta näen ottelun enemmänkin positiivisena haasteena, kuin negatiivisena”, Howe kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Meidän tilastot heitä vastaan eivät kuulosta hyviltä, mutta mielestäni niin on kaikilla Cityn kohdanneilla joukkueilla viime vuosina.”

“Jokaisen vierailun jälkeen olemme kuitenkin oppineet kokemuksistamme, vaikka ne ovatkin olleet kivuliaita.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom