Sarjakärki matkaa Stoken vieraaksi

Lauantai-illan myöhäiskamppailussa Stoke City saa vieraakseen alkukauden vakuuttavasti aloittaneen Manchester Unitedin.

Ottelu on Stokelle kauden toinen kotipeli. Ensimmäisessä kotiottelussaan joukkue kaatoi heikosti kautensa aloittaneen Arsenalin 1-0, espanjalaislaina Jesen maalilla. Alkukauden vierasottelut eivät kuitenkaan ole yhtä vahvasti sujuneet. Avauskierroksella Stoke hävisi Evertonille Goodison Parkilla lukemin 1-0, ja edellisellä kierroksella joukkue päätyi tasatulokseen 1-1 West Bromwichin vieraana.

Vierasjoukkue Manchester United on puolestaan aloittanut kautensa täydellisyyttä hipoen. Joukkue kaatoi sarjan avauskierroksella West Hamin Old Traffordilla lukemin 4-0. Moni ottelua katsonut hieraisi varmasti silmiään, sillä ottelu oli yksi parhaista, ellei jopa paras Sir Alex Fergusonin lähdön jälkeen. Toisella ottelukierroksella United oli vierasottelussaan ajoittain jopa suurissa vaikeuksissa Swansean tiiviin puolustuspelaamisen ja väkevien vastaiskujen kanssa. Jo viimekaudella Jose Mourinhon miehistön oli vaikea luoda maalipaikkoja vastustajan puolustaessa kymmenellä miehellä. Vasta Eric Baillyn maali ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla vapautti manchesterilaisseuran peliä. Toisella puoliajalla Swansea joutui hakemaan hieman riskilläkin tasoitusmaalia ja se kostautui. United teki viimeisellä kymmenminuuttisella vielä kolme maalia ja ottelu päättyi ensimmäisen ottelun tavoin Manchester Unitedin 4-0-voittoon. Ennen maaottelutaukoa United kaatoi kotonaan vielä Leicesterin lukemin 2-0. Joukkue on näin ollen kolmen pelatun kierroksen jälkeen sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Huomioitavaa on myös joukkueen maaliero kolmen ottelun jälkeen, 10-0!

Stoke on kuitenkin inhottava vastustaja kotikentällään. Hyviä täsmähankintoja kauteen tehnyt kotijoukkue osoitti jo Arsenal-voitollaan pystyvänsä voittamaan kotikentällään kenet tahansa. United-miehistö saakin tehdä täyden iltapuhteen mikäli meinaa jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä. United on nimittäin hakenut viimeksi täydet sarjapisteet Britannia Stadiumilta (nyk. bet365 Stadium) kaudella 2012/2013!

Mark Hughes ei hirveästi ole alkukaudella kokoonpanoaan muutellut, joten Stoke aloittanee pitkälti samalla avauskokoonpanolla kuin edellisessä ottelussa West Bromwichia vastaan. Jose Mourinhon miehistön ainoa kysymysmerkki avauskokoonpanon suhteen lienee se aloittaako vasemmalla laidalla Anthony Martial, vai maaottelutauolla vahvasti esiintynyt, ja Leicester-ottelussa voittomaalin iskenyt Marcus Rashford.

Joukkueiden loukkaantumistilanteet ovat pitkälti samat mitä jo ennen kauden alkua. Stokelta on sivussa pitkäaikaispotilaat Ibrahim Afellay sekä Stephen Ireland. Kamerunilaishyökkääjä Maxim Choupo-Motingin sai kolhun maaottelutauolla ja  miehen pelaaminen on hyvin epätodennäköistä. Vierasjoukkueelta puolestaan ovat edelleen sivussa Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw sekä Ashley Young.