Sarjakärki vaihtui – Chelsea murskasi Cardiff Cityn Stamford Bridgellä

Liverpoolin voitosta huolimatta sarjakärki vaihtui Valioliigassa, kun Chelsea murskasi kotikentällään Stamford Bridgellä Cardiffin. Cardiff on näin edelleen ilman voittoa sarjassa, vaikka se onkin ajoittain esiintynyt erittäin pirteästi. Tällä kertaa sillä ei kuitenkaan ollut mitään mahdollisuuksia Chelseaa vastaan.

Vierailijat menivät kuitenkin ottelussa johtoon 16. minuutin kohdalla, kun Sol Bamba voitti Marcos Alonson tilanteessa 100-0 ja pääsi tuikkaamaan tilanteeksi 0-1. Cardiffin johto ei kestänyt kuitenkaan kuin 21 minuuttia, kunnes Eden Hazard toi kotijoukkueen tasoihin tarkalla laukauksella rangaistusalueen rajalta. Chelsea oli lähellä maalintekoa jo useasti aiemminkin, mutta Neil Etheridge teki useita loistavia torjuntoja. Hazard lisäsi kotijoukkueen johtoa puoliajalle mentäessä 2-1. Laukaus kimposi maaliin ohi Etheridgen Cardiffin kapteenin Sean Morrisonin jalasta.

Toisella puoliajalla Chelsea meni menojaan. Kolmatta maalia jouduttiin odottamaan kuitenkin aina 80. minuutille saakka, jolloin Hazard iski hattutempun rangaistuspotkusta. Kolme minuuttia myöhemmin Willian viimeisteli loppunumeroiksi 4-1.

Chelsea jatkaa näin ollen Liverpoolin ohella Valioliigassa ilman pistemenetyksiä, mutta siirtyi sarjataulukon ykköspaikalle paremman maalieron turvin. Chelsean kausi on toistaiseksi ollut erinomainen ja siitä kuuluu suurelta osin kiitos joukkueen uudelle manageri Maurizio Sarrille, joka on saanut hyvin nopeassa ajassa Chelsean pelaamaan vahvuuksillaan.