Advertisement

Sarjanousija Brighton kohtaa kovavireisen WBA:n

Suomalaisen Niki Mäenpään edustama sarjanousija Brighton saa vastaansa lauantaina kovassa vireessä olevan WBA:n. Toni Pulisin luotsaama WBA kuuluu sarjan pienoisiin yllättäjiin kahdella voitollaan ja yhdellä tasapelillään. Sarjanousijan arki Valioliigassa on ollut huomattavasti karumpi. Saldona kolmesta ensimmäisestä ottelusta on vain yksi tasapeli, joka tuli viime kierrokselta Watfordin vieraana 0-0 lukemin. Kauden ainoa kotipeli Manchester Cityä vastaan oli kuitenkin peliesitykseltään lupauksia herättävä. City vei pisteet 0-2 numeroin, mutta ottelussa Brighton pelasi hyvinkin pirteästi.

WBA:n alkukausi on sujunut mallikkaasti. WBA oli hyvin lähellä kolmea peräkkäistä voittoa sarjassa, mutta viime kierroksen ottelussa Stoke onnistui raapimaan tasapelin WBA:n vieraana pitkänhuiskean Peter Crouchin 77 peliminuutilla tekemällä päämaalilla. WBA on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 5. ja janoaa varmasti hyvälle alkukaudelleen jatkoa Brightonista. WBA on tehnyt vasta kolme maalia, mutta oma pää on pysynyt tiiviinä. Crouchin maali on toistaiseksi ainoana takaiskuna.

Joukkueiden loukkaantumistilanne on hyvin erilainen. Brightonilla on sivussa ottelusta varmuudella Sam Baldock, Gaetan Bongin, Beram Kayal, Isaiah Brown, sekä Steve Sidwell. Lisäksi Tomer Hemedin sekä Glenn Murray ovat tällä hetkellä loukkaantuneina ja heidän toipuminensa otteluun on hyvin epävarmaa. WBA pääsee huomattavasti paremmista lähtökohdista otteluun. Gareth McAuleyn pelaaminen on loukkaantumisen takia vaakalaudalla ja Hal Robson-Kanu missaa ottelun pelikiellon takia.