Advertisement

Sarjanousija haastaa hurjavireisen Tottenhamin

Hyvävireisen Tottenhamin kausi jatkuu vieraskentällä, kun sarjanousija Huddersfield haastaa viime kauden Valioliigakakkosen. Tottenhamin alkukausi on ollut vakuuttava. Vaikka joukkue on jäänyt kahdesti tasapeliin ennalta heikompia joukkueita vastaan, pelillinen käyrä on osoittanut koko ajan oikeaan suuntaan. Jopa tappiollisessa ottelussa Chelseaa vastaan joukkue taisteli läpi ottelun tasapäisesti voitosta ja ajoittain jopa dominoi pelin kulkua.

Tottenhamin pelaajistosta suurimmat otsikot keräävät luonnollisesti maaleja iskevä Harry Kane ja hänen kanssaan erinomaisen tutkaparin muodostava Dele Alli. Päävalmentaja Mauricio Pochettino on nostanut Huddersfield-pelin alla esiin usein vaihdosta kentälle tulevan keskikenttäpelaaja Harry Winksin merkityksen.

”Minulle hän on täydellinen keskikenttäpelaaja, joka voi pelata box-to-box-roolia tai kuten rytmittävä keskikenttäpelaaja.”

”Hänellä on laatua ja kapasiteettia pelata pelin vaatimusten mukaisesti ja lukea peliä”, Pochettino kehuu.

”Hän on niin viisas. Olemme iloisia, että hän tuntee nyt itsensä paremmaksi, koska hän tuottaa joukkueellemme laatua”, Pochettino kehuu.

Pochettinon mukaan Winks on täysin erilainen kuin joukkueen muut keskikenttäpelaajat kuten Viktor Wanyama, Eric Dier, Mousa Dembele ja Moussa Sissoko. Pochettino sanoo, että Winks tuo lisälaatua joukkueeseen juuri siksi, että hän erityyppinen pelaaja kuin muut pelaajat Tottenhamin keskikentällä.

Myös Huddersfieldin alkukausi on edennyt mallikkaasti. Varmaksi putoajaksi monissa medioissa tuomittu Valioliigatulokas on pelannut kuusi ottelua, joista se on hävinnyt vain yhden. Toisaalta tiukkojen pelien kääntäminen voitoksi on ollut haastavaa, sillä Huddersfield on jäänyt jo kolmesti tasapeliin. Myös sarjaohjelma on antanut eväät lentävälle lähdölle. Tottenham on Huddersfieldin kauden ensimmäinen vastustaja niin sanotuista kuudesta suuresta. Huddersfieldin tiivis puolustuspeli on ollut kuitenkin kollektiivina liigan parhaimmistoa, ja David Wagnerin ryhmällä on täydet edellytykset kiusata myös Tottenhamin kaltaisia isompia joukkueita etenkin kotikentällään.

Huddersfieldin vakiokalustoon puolustuslinjan vasempana pakkina lukeutuva Chris Löwe odottaa haastavaa ottelua.

”Siitä tulee vaikea peli. Tottenham on sijoittunut neljän parhaan joukkoon kahdella viime kaudella. Heillä on hieno joukkue ja mahtavia hyökkääviä pelaajia. Meidän täytyy olla parhaimmillamme, että saamme hyvän tuloksen”, Löwe kertoo Huddersfieldin netti-tv:ssä.

”Odotamme jännityksellä ottelua. Viime kaudella unelmoimme pelaavamme näitä joukkueita vastaan. Siitä tulee vaikeaa, mutta olemme valmistautuneita ja yritämme kaikkemme”, Löwe lisää.

Molemmilla joukkueilla on jonkin verran loukkaantumishuolia. Huddersfieldiltä ovat varmasti sivussa puolustaja Jon Gorenc Stankovic, keskikentän Danny Williams ja Kasey Palmer sekä hyökkäyksestä Collin Quaner. Ykköshyökkääjä Steve Mounien palaaminen pelikuntoon on ottelun alla arvoitus.

Tottenhamilta poissa ovat vasen pakki Danny Rose, keskikentän Wanyama ja laituri Erik Lamela. Lisäksi laitapakki Serge Aurier on pelikiellossa edellisottelussa saamansa ulosajon vuoksi. Tottenhamissa toivotaan kovasti Dembelen paluuta täyteen pelikuntoon, mutta hänen pelaamisensa on epävarmaa.