Advertisement

Sarri hehkuttaa Loftus-Cheekiä – “Potentiaalia yhdeksi Euroopan parhaista”

Chelsea eteni eilen Eurooppa-liigassa leikitellen jatkoon kaatamalla Kiovan Dynamon pelialustan heikosta kunnosta huolimatta vieraissa lukemin 0-5. Otteluparin loppulukemat olivat murskaavasti 8-0. Eilisen ottelun hahmo oli kenties Olivier Giroud, joka teki itse hattutempun ja syötti vielä Callum Hudson-Odoin illan viimeiseksi jääneen maalin.

Myös keskikentän Ruben Loftus-Cheek käytti harvinaisen avauskokoonpanon paikkansa hyvin. Hän syötti kaksi maalia ja oli itsekin lähellä maalintekoa. Chelsean manageri Maurizio Sarri puhkesi kehumaan 23-vuotiaan Loftus-Cheekin suoritusta.

“Hän pelasi erittäin hyvin. Hän on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana”, Sarri totesi London Evening Standardin mukaan. “Hän on pystynyt taas harjoittelemaan selkäongelmansa jälkeen. Hän pelasi loistavan ottelun ja olen erittäin tyytyväinen, että hän pystyi pelaamaan täydet 90 minuuttia.”

Sarri on vakuuttunut Loftus-Cheekin potentiaalista. Hänen mielestään englantilainen voi nousta ihan korkeimmalle huipulle pelipaikallaan.

“Hänen potentiaalinsa pelaajana on hyvin, hyvin korkea”, Sarri jatkoi. “Hän kehittyy niin fyysisesti, teknisesti kuin taktisestikin. Mielestäni hänestä voi tulla yksi parhaista keskikenttäpelaajista, ei pelkästään Englannissa vaan Euroopassa.”

Kehittyäkseen tuolle tasolle Loftus-Cheek tarvitsee ennen kaikkea peliaikaa. Hän on kärsinyt tällä kaudella pienistä loukkaantumisista, mutta etenkään Valioliigassa tie ei ole aina ollut auki kentälle terveenäkään. Hän on pelannut Valioliigassa tällä kaudella 15 ottelussa, mutta ollut vain kerran avauskokoonpanossa. Kokonaispeliaika Valioliigassa, 430 minuuttia, vastaa alle viittä täyttä ottelua.