Advertisement

Sarri nimesi Chelsean seuraavan tähtikolmikon – kaikki oman akatemian kasvatteja

Chelsea otti keskiviikkona Valioliigassa vakuuttavan 3-0 -kotivoiton Brightonista. Chelsean manageri Maurizio Sarri harjoitti ottelussa jonkin verran rotaatiota, joten tulosta voi pitää oikein mainiona.

Vähemmän tällä kaudella pelanneista pelaajista nuori laitahyökkääjä Callum Hudson-Odoi pelasi koko ottelun ja syötti avausmaalin. Keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek onnistui maalinteossa ja syötti päälle vielä yhden. Tanskalaistoppari Andreas Christensen pelasi myös oikein hyvän pelin joukkueen takalinjoilla.

Koko kolmikko on noussut Chelsean edustusjoukkueeseen omasta akatemiasta. Sarri uskoo, että he muodostavat tärkeinä pelaajina myös tulevaisuudessa Chelsean rungon.

”Mielestäni Callum, Ruben ja Christensen – hän ei ole englantilainen mutta hän on samaan tapaan akatemiasta tullut – ovat tärkeitä pelaajia paitsi seuralle myös faneille”, Sarri sanoi London Evening Standardin mukaan. ”He ovat jo nyt tärkeitä pelaajia mutta heidän potentiaalinsa on hyvin korkealla joten tulevaisuudessa heistä voi tulla aivan huippuja. Luulen, että tälle joukkueelle tulevaisuus näyttää hyvältä.”

Kysymys ehkä kuuluukin, onnistuuko Chelsea pitämään kolmikkoa itsellään. Kukaan heistä ei ole tällä kaudella ollut erityisen tyytyväinen peliaikaansa ja etenkin Hudson-Odoi ja Christensen ovat ilmaisseet suoraan halunsa lähteä. Sarrikaan ei ole asiasta aivan varma.

”En tiedä, joskus on mahdotonta tehdä asialle mitään”, hän jatkoi. ”Kuten muista joukkueista on voinut nähdä, etenkin täällä Englannissa on vaikea pitää nuoria pelaajia koska alle 18-vuotiaille voi tehdä vain kahden vuoden sopimuksia.”