Advertisement

Selittelyn makua? – Pep Guardiola raivosi huonosta pelipallosta

Kautensa murskaavasti aloittanut Manchester City kohtasi Carabao Cupin neljännesvälierässä tiistai-iltana sarjaporrasta alempana pelavaan Wolvesin. Ennakkoon läpihuutojutuksi Citylle luokiteltu ottelu oli joukkueelle kaikkea muuta kuin helppo, ja manchesterilaiset selvittivät tiensä puolivälieriin vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Pelin jälkeen kotijoukkueen manageri Pep Guardiola raivosi ottelussa käytetystä pallosta.

– Me olemme tottuneet pelaamaan erilaisella pallolla. Tämä ei ole Nike tai Adidas. Tämä on jonkun muun valmistajan pallo. Ei ole hyväksyttävää pelata tällaisella. Tämä pelipallo ole mitenkään hyväksyttävä tällä tasolla, Guardiola raivosi lehdistölle.


Ottelussa käytetty pelipallo oli Mitren Delta, joka on käytössä Mestaruussarjassa, eli sarjaporrasta alempana, jossa nimenomaan Cityn vastustaja Wolves pelaa.

Guardiolan keuhkoaminen ei tähän loppunut.

– Tätä palloa ei voi ottaa vakavasti ammattilaisottelussa. Jos emme olisi voittaneet, olisin ollut hiljaa, koska sitä olisi pidetty selittelynä. Nyt kun voitimme, voin sanoa teille tämän asian: tälläistä pelipalloa voi hyväksyä.

– Tämä pallo vain on yksinkertaisesti huono. Se on todella huono. Sitä ei voi hyväksyä tämän tason otteluille. Jos tämä pelipallo on valittu markkinoinnin ja rahan takia, se on ihan ok. Mutta ei tällaista palloa vaan voi hyväksyä virallisiin otteluihin. Se ei paina mitään.

Pep Guardiola totesi myös omien pelaajiensa valittaneen ottelun aikana pallosta.

– Kaikki pelaajani valittivat siitä. Vakuutan teille, että he kaikki ihmettelivät mikä tämä pallo on.

Myös Wolvesin päävalmentaja Nuno Espírito Santolta kysyttiin ottelussa käytetystä Mitren Delta-pallosta.

– Se on pelipallomme molemmissa kilpailuissa (Mestaruussarja ja Carabao Cup), väri vain vaihtuu. Mestaruussarjassa se on sininen, täällä vihreä. Me olemme paremmin tottuneet siihen, Nuno sanoi.

Kyseinen pelipallo ei ollut Pep Guardiolan ja Cityn tähtipelaajien mieleen. Kuva: alloverpress.fi