Advertisement

Serge Aurier Tottenhamiin

Kesän 2017 siirtoikkunan viimeinen päivä Valioliigan ja muiden Englannin sarjojen osalta on täällä, ja odotettavissa on joitain todella suuria siirtoja. Ensimmäinen niistä oli odotettu ja lähes varma jo pitkään, mutta vasta tänään julkistettiin oikean laitapuolustajan Serge Aurierin siirto Paris Saint-Germainista Tottenham Hotspuriin. 24-vuotias Aurier kirjoitti viiden vuoden sopimuksen, siirtosumman ollessa noin 23 miljoonaa puntaa.

Seurat olivat päässeet siirtosummasta sopuun jo hyvissä ajoin ja pelaajakin oli saanut omat ehtonsa kuntoon. Siirtoa viivästyttivät työlupa-asiat. Aurier sai ehdollisen vankeusrangaistuksen poliisin pahoinpitelystä Pariisissa viime toukokuun lopulla. Hän ei päässyt PSG:n mukana Isoon-Britanniaan marraskuussa pelattuun Mestarien liigan otteluun Arsenalia vastaan. Nyt mies on kuitenkin saanut työluvan maahan ja siirto on saatu virallistettua.

”Tämä on uusi alku minulle. Olen päättäväinen ja haluan osoittaa olevani ammattilainen kentällä ja sen ulkopuolella”, Aurier sanoi BBC Sportin mukaan. ”Fanit ovat kaikkein tärkeimmät ihmiset missä tahansa seurassa ja haluan päästä näyttämään heille ja kaikille muille Spursissa todellisen Serge Aurierin.”

Aurieria voidaan pitää suorana korvaajana Kyle Walkerille, joka siirtyi kesällä Manchester Cityyn 50 miljoonan punnan siirtosummalla. Oikean laitapelaajan tontilla häntä haastaa lähinnä Kieran Trippier.

Nopea, fyysinen ja pallollisena taitava Aurier on voittanut PSG:n paidassa kaksi liiga- ja kolme cupmestaruutta. Hänet on valittu kahdesti Ranskan liigan vuoden joukkueeseen. Hän on lisäksi voittanut Norsunluurannikon paidassa Afrikan mestaruuden vuonna 2015, jolloin hänet valittiin myös turnauksen tähdistöjoukkueeseen.