Advertisement

Sergio Agüero on nyt Manchester Cityn kaikkien aikojen paras maalintekijä

Argentiinalainen Sergio Agüero nousi keskiviikon Mestarien liigan kierroksella Manchester Cityn kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi, ohi edesmenneen Eric Brookin. Agüero viimeisteli ottelussa Cityn 3-2 -johtomaalin, joka lopulta myös jäi ottelun voittomaaliksi.

29-vuotias argentiinalaishyökkääjä siirtyi Manchester Cityn riveihin vuonna 2011 espanjalaisseura Atletico Madridista. Maaliverkko on soinut tiuhaan tahtiin vuodesta toiseen, vaikka Agüero on kärsinyt paljon myös loukkaantumisista.

Heti avauskaudellaan 2011-2012 Agüero viimeisteli joukkueelleen 34 pelaamassaan ottelussaan huimat 23 maalia, ja oli suuressa roolissa Manchester Cityn voittaessa ensimmäisen valioliigamestaruutensa. Mestaruus ratkesi valioliigahistorian kenties dramaattisimmalla tavalla, sillä Agüeron 94.peliminuutilla tekemä ottelun voittomaali johdatti Cityn maalieron turvin mestaruuteen.

https://m.youtube.com/watch?v=DYMDkx1qHkk

Kausi 2012-2013 oli Agüeron heikoin Cityssä. 30 Valioliigaottelussa syntyi vain 12 maalia.

2013-2014 kaudella argentiinalainen oli jälleen kuin uudesti syntynyt, vaikka mies oli loukkaantumisen takia miltein puolet kaudesta sivussa. Kaikki kilpailut mukaanlukien Agüero viimeisteli 34 ottelussa 28 maalia, ja oli tuolla kaudella täysin pitelemätön. Kausi päättyi Agüeron ja Cityn toiseen valioliigamestaruuteen.

Seuraavalla kaudella Agüero jatkoi siitä mihin edellisellä kaudellaan jäi, ja teki oman henkilökohtaisen maaliennätyksensä Valioliigassa. 26 osumalla hyökkääjä voitti myös Valioliigan maalikuninkuuden.

Kauden 2015-2016 aikana Valioliigassa syntyi jälleen 24 maalia ja seuraavalla kaudella 20 maalia. Kaiken kaikkiaan 29-vuotias hyökkääjä on edustanut Cityä nyt 264 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt 178 maalia.

Kuten tilastoista huomataan, on argentiinalainen ollut vuodesta toiseen tasaisen varma maalintekijä, ja hän on ollut kenties jopa suurin yksittäinen pelaaja siihen, että Manchester City on viime vuosina menestynyt ja noussut yhdeksi Maailman parhaimmista seurajoukkueista.

Pelivuosia korkealla tasolla on varmasti vielä monta jäljellä, joten Agüerolta on lupa odottaa vielä rutkasti lisää maaleja.