Advertisement

Seuraomistajan tyly lausunto: “90 % seuroista konkurssiin, jos kautta ei pelata loppuun”

Kaikki varmasti ymmärtävät, että jos Valioliiga-kautta ei voida pelata loppuun, on se seuroille ja sarjalle taloudellinen katastrofi. Voi kuitenkin olla, että asian todellinen vakavuus ei ole kaikilla tiedossa.

Yksi nimettömänä pysyttelevä Valioliigan seuraomistaja kommentoi nyt, että mitään mahdollisuuksia kauden kesken jättämiselle ei ole. Syynä on talous: suurin osa “pienistä” Valioliiga-seuroista katoaisi seuraomistajan mukaan maailmankartalta, jos jäljellä olevia 92 ottelua ei pelattaisi.

“Jos odotamme rokotetta tai laumasuojaa, siinä voi mennä puolitoista vuotta ilman jalkapalloa, jolloin 90 % joukkueista menee nurin. Vaikka hylkäisimme 95 prosenttia työntekijöistä, kaatuisimme silti, koska meidän pitäisi maksaa pelaajille kuitenkin”, hän kommentoi.


Seuraomistaja kuitenkin sanoo, että ketään ei pakotettaisi pelaamaan, vaan pelaaminen on pelaajan päätös. Hieman vaikea toisaalta uskoa, että kotiin jäävä pelaaja ei kokisi minkäänlaista painostusta.

Siksi sarjan käyntiin palauttamista puuhataan nyt tosissaan. Sitä kutsutaan nimellä “Projekti Uudelleenkäynnistys”. Lukuisia vaihtoehtoja on mietintämyssyssä. Yksi niistä on se, että testatut pelaajat majoittuisivat loppupelien eli noin viiden viikon ajan hotellissa, jotta he eivät voi saada tartuntaa ulkopuolelta, kuten perheenjäseniltään. Virallinen tavoite on yhä päästä pelaamaan 8. kesäkuuta, mutta se tuntuu kovin aikaiselta.