Advertisement

Shaqiri ei Liverpoolin mukana Mestarien liigan ottelussa Belgradissa

Liverpoolin sveitsiläistaituri Xherdan Shaqiri ei matkusta muun joukkueen mukana Serbian pääkaupunkiin Belgradiin, jossa Liverpool kohtaa huomenna Mestarien liigan ottelussaan paikallisen suurseuran Punaisen tähden. Syynä tähän on Shaqirin tausta Kosovon albaanina, jonka Liverpoolin manageri Jürgen Klopp pelkää voivan aiheuttaa häiriöitä joukkueen keskittymisessä.

Shaqiri ja toinen albaanitaustainen sveitsiläispelaaja Granit Xhaka saivat kesän MM-kisoissa serbialaisten vihat niskoilleen juhlittuaan maalia Serbiaa vastaan tekemällä käsillään Albanian kotka -symbolin. Kaksikko sai myöhemmin FIFA:lta muodollisen varoituksen sekä 10 tuhannen Sveitsin frangin sakon.

“Tämä on tilanne, jossa menemme Belgradin fantastiseen kaupunkiin jalkapallojoukkueena pelaamaan jalkapalloa,” Klopp kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Olemme kuulleet ja lukeneet spekulaatiota siitä, millaisen vastaanoton Shaq saisi ja vaikka emme voikaan tietää mitä tulisi tapahtumaan, haluamme olla sataprosenttisen keskittyneitä jalkapalloon, siinä kaikki.”

Klopp ei halua lähettää minkäänlaisia viestejä tai kannanottoja, jotka liittyvät mihinkään muuhun kuin jalkapalloon. Hänen mukaansa Shaqiri ymmärtää Kloppin päätöksen jättää hänet pois vierasreissulta.

“Olemme Liverpool FC, iso jalkapalloseura mutta meillä ei ole mitään muuta viestiä. Haluamme keskittyä loistavaan jalkapallo-otteluun erillään kaikesta muusta,” Klopp jatkoi. “Siitä syystä Shaq ei ole mukana ja hän hyväksyy ja ymmärtää tämän. Shaq on meidän pelaajamme, me rakastamme häntä ja hän tulee pelaamaan riveissämme paljon, mutta ei tiistaina.”

Belgradin Punaisen tähden ja Liverpoolin välinen Mestarien liigan lohkovaiheen ottelu pelataan huomenna tiistaina alkaen kello 19.55 Suomen aikaa.