Advertisement

Sheffield United on yksi tammikuun siirtoikkunan suurimmista onnistujista – kaksi lisävahvistusta haaviin juuri ennen siirtomarkkinoiden sulkeutumista

Kuva: TT, Andrew Fosker

Sheffield United oli yksi ahkerimmista toimijoista tammikuun siirtomarkkinoilla. Chris Wilderin ryhmä vahvistui viidellä uudella nimellä ennen eilistä siirtotakarajan umpeutumista.

Norjalaiskeskikenttä Sander Bergen ennätyssiirron jälkeen Blades nappasi haaviinsa vielä kaksi nuorta lupausta juuri ennen ikkunan sulkeutumista, kun Richardo Zivkovic sekä Panos Retsos siirtyivät sarjanousijan riveihin kevään mittaisilla lainasopimuksilla. Molempien tapauksessa Sheffield Unitedilla on mahdollisuus ostaa pelaaja kesällä omakseen.

23-vuotias Zivkovic siirtyy Sheffieldin riveihin Kiinan Superliigan Changchun Yataista. Nuori hollantilaislaituri oli vakionimiä Hollannin nuorisomaajoukkueissa, mutta murtautuminen terävimmälle huipulle ei ole toistaiseksi onnistunut. Zivkovic tuo Bladesin hyökkäyskalustoon nopeutta ja haastamisvoimaa.

21-vuotias Retsos siirtyy Bladesin riveihin Bayer Leverkusenista. Kreikkalaispuolustaja on esiintynyt saksalaisjoukkueen takalinjoilla yhteensä 35 kertaa. Lupaava puolustaja oli ennen Leverkuseniin siirtymistä nuorin pelaaja, joka on kantanut kapteeninnauhaa, kun hän kipparoi Cup-ottelua 18 vuoden ja kuuden kuukauden ikäisenä.

Sheffield Unitedin toiminta siirtomarkkinoilla kertoo joukkueen halusta panostaa erinomaisesi sujuneeseen kauteen Valioliigassa. Sarjanousija on ollut kuluvan kauden positiivisimpia yllättäjiä ja taistelee ylemmän keskikastin sijoituksista tosissaan.

Myös monen suurseuran havitteleman Bergen nappaaminen 4,5 vuoden sopimuksella kertoo siitä, että joukkueeseen halutaan liittyä. Seuraavan kauden sarjapaikan ollessa lähes varma, Sheffield nähdään potentiaalisena pysähdyspaikkana nuorille lupauksille kohti suurempaa tähteyttä.

Wilderin pelaajasiirrot keväälle ovat erinomaisia täsmähankintoja, jotka tuovat syvyyttä muuten kapeaan rosteriin. On enää pelaajien sopeutumisesta kiinni, tuottavatko hankinnat tulosta.