Advertisement

Sheffield Unitedin kauden alku on ollut surkein Valioliigan historiassa

Tämän huonommin ei voi mennä.

Sheffield United oli viime kauden eräänlainen komeettajoukkue pärjäten mukavasti ja taistellen pitkään jopa top-6-sijoituksesta, mistä joukkue jäi lopulta viiden pisteen päähän. Tuloksista oli osaltaan kiittäminen Manchester Unitedin lainamaalivahti Dean Hendersonia, joka teki Sheffieldissä toissa kaudella hienon läpimurron.

Tällä kaudella kellossa on kuitenkin ollut eri ääni. Sheffieldin kausi on lähtenyt käsittämättömän vaisusti käyntiin, sillä joukkue on kerännyt 11 ottelusta vain yhden pisteen, jonka The Blades otti lokakuun puolivälissä tasapelistä Fulhamia vastaan. Viikonloppuna vähintään toinen piste oli minuuttien päässä, kun joukkue otti Bramall Lanella yhteen Leicesterin kanssa, mutta Vardy onnistui vielä viime minuuteilla maalinteossa.

Peräti kymmenen joukkuetta on aloittanut kautensa niin, että 11 ottelun jälkeen kasassa ei ole vielä ensimmäistäkään voittoa, mutta kaikilla on ollut tasapelejä – ja siten pisteitä – kasassa enemmän kuin yksi. Sen sijaan 17 kierroksen jälkeen ei yksikään joukkue ole ollut voitoton, joten jäämme odottamaan, rikkooko Sheffield tämän kyseenalaisen ennätyksen tällä kaudella.

Pisteiden valossa on periaatteessa nähty surkeampikin startti, kun Portsmouthin sarakkeessa kaudella 2009-10 luki 11 pelin jälkeen -2. Luonnollisesti tämä on kuitenkin seurausta siitä, että hallinnollisten rikkeiden vuoksi joukkueelta vietiin sanktiona yhdeksän pistettä pois. Todellisuudessa joukkueen tuloskunto oli selkeästi parempi kuin Sheffieldillä nyt, sillä se oli kaapinut kasaan kaksi voittoa ja yhden tasurin.

Kautta on jäljellä vielä pitkälti, mutta tällä hetkellä Sheffield näyttää putoajalta, josta moni ei olisi sitä uskonut kauden alla. Joukkue on kuuden pisteen päässä ensi kauden Valioliiga-paikasta.