Advertisement

Siirtomarkkinoilla kuhinaa! Dortmund hylkäsi ManUn 100 miljoonan tarjouksen Sanchosta – paniikkiostos Barcelonasta 50-60 miljoonalla?

Tiistai-iltana alkoi hurja kuhina Manchester Unitedin ympärillä, kun manchesterilaisseuran kerrottiin tehneen 100 miljoonan euron tarjous Jadon Sanchosta. Hetkeä myöhemmin Espanjasta kantautui huhu siitä, että Ousmane Dembelen siirto United-paitaan olisi ”hyvin lähellä”.

Vähemmän yllättäen Manchester United heräsi siirtomarkkinoille vasta viime hetkillä, mutta miksi ihmeessä seura hankkisi kaksi pelaajaa samalle pelipaikalle yhteensä noin 150-160 miljoonalla eurolla? Noh, ei mennyt aikaakaan, kun Borussia Dortmundin kerrottiin hylänneen ManUn tekemä tarjous Sanchosta. Edes 100 miljoonaa ei siis kelvannut saksalaisseuralle, joka pysyy visusti kiinni 120 miljoonan euron hintapyynnissään.

Tämän myötä ei enää tarvitse ihmetellä sitä, miksi espanjalaislehti AS uutisoi Dembelen olevan siirtymässä Manchesteriin.

Barcelonan kerrotaan olevan valmiita myymään Dembele 50-60 miljoonan euron hintaan, vaikka katalonialaisseura maksoi ranskalaispelaajasta hulppeat 130 miljoonaa euroa vain kolme vuotta sitten. Hurja hinnan pudotus selittynee pitkälti sillä, että Dembele on vuosi toisensa jälkeen kärsinyt jatkuvista loukkaantumisista, eikä esimerkiksi viime kaudella pelannut La Ligassa kuin vain viisi ottelua.

Jos Manchester Unitedin paniikkihankinta loukkaantumisalttiista Dembelestä toteutuu, saattaa muutama manchesterilaisseuran fani iloita siirrosta, mutta suurin osa polttaa päreensä. Siirto nimittäin tarkottaisi sitä, että ManUn pelaajahankinnoista vastaava Ed Woodward olisi jättänyt joukkueen ykköstavoitteen hankkimatta vain 20 miljoonan euron takia, joka olisi ollut vain viidesosa lisää siitä, mitä seura oli jo Dortmundille valmis maksamaan.

Sanchon ja Dembelen lisäksi Manchester Unitediin on tiistain aikana yhdistetty ilman seuraa oleva konkarihyökkääjä Edinson Cavani sekä Real Madridia edustava serbihyökkääjä Luka Jovic. FC Porton laitapuolustaja Alex Tellesin siirtyminen manchesterilaisseuraan vaikuttaa olevan vain ajankysymys.