Advertisement

Sinäkin, UEFAseni! EM-kisojen siirtäminen meni harkintaan

Tiedämme, tästä aiheesta uutisoidaan ärsyyntymiseen asti. Mitä muuta jalkapallosivusto silti voi tehdä, kun nyt jo UEFAkin harkitsee EM-kisojen siirtämistä vuodella koronaviruksen vuoksi?

Kuten tiedämme, useita eurooppalaisia futissarjoja pelataan jo tyhjille katsomoille, ja sarjojen pelaaminen loppuun uhkaa viivästyä. EM-kisojen lykkäämisen syyksi väläytellään nyt juuri sitä, että pelaaminen ei tietenkään oikein onnistu, jos keskeiset liigat ovat vielä kesken. Tämä on huono uutinen: vaikka korona talttuisi ennen kisoja, vuodella siirtäminen tulisi silti tapahtumaan, koska syy ei olisi itse virus vaan sen aiheuttama sarjojen viivästyminen. Lisäksi päättäjillä lienee paineita tehdä päätökset suhteellisen hyvissä ajoin. Niin isoa laivaa kuin jalkapallon EM-kilpailut ei käännetä kisoja edeltävällä viikolla.

Mikään ei ole kuitenkaan vielä lähelläkään varmaa. Todennäköisesti kyse on ainakin osittain myös siitä, että jalkapallopäättäjien on osoitettava valmiutensa reagoida. UEFAn virallinen kanta on tällä hetkellä se, että turnaus järjestetään normaalisti. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Aiheesta tviittasi journalisti Adriano Del Monte: ”Useat Euroopan federaatiot pyytävät UEFAa lykkäämään EM-kisoja vuoteen 2021, jotta ne voisivat viimeistellä omat sarjansa. UEFA harkitsee ajatusta.”