Slaven Bilic tasapelistä Crystal Palacea vastaan: ”Tuntuu tappiolta”

Crystal Palace ja West Ham pelasivat eilen Selhurst Parkilla putoamiskamppailun kannalta todella tärkeän ottelun. West Ham meni ensimmäisellä puoliajalla 0-2-johtoon Javier Hernándezin ja André Ayewin maaleilla. Joukkue vaikutti menevän vakuuttavasti voittoon, mutta Crystal Palace nousi ottelun loppuhetkillä tasoihin. Luka Milivojevic kavensi tilanteen ensin jo 50 minuutin kohdalla rangaistuspotkusta. Tasoitus tuli lisäajan seitsemännellä minuutilla, kun Wilfried Zaha tälläsi 2-2-loppulukemat.

Kovien tulospaineiden alla West Hamin penkin päässä tuskailevalle Slaven Bilicille lopputulos oli suuri pettymys. Nämä ovat otteluita, joista West Hamin pitäisi ottaa täydet pisteet, mikäli kroatialaisluotsi haluaa pitää pestinsä kauden loppuun saakka.

”Tämä (tasapeli) tuntuu kuin tappiolta”, Bilic kommentoi Sky Sportsille ottelun jälkeen.

”Olimme 2-0-johdossa ensimmäisen puoliajan jälkeen ja tiesimme, että peli ei ollut vielä ohi. Monet tänään pelanneista pelaajistamme pelasivat myös keskiviikkona Tottenhamia vastaan ja Crystal Palace laittoi meidät suuren paineen alle”, Bilic jatkaa.

Bilic oli pettynyt rangaistuspotkuun, jonka West Ham antoi vastustajalle. Hänen mielestään se tuli liian aikaisin ja teki asioista paljon vaikeampia. Myös tasoitusmaali korpesi manageria.

”Annoimme heille maalin. Se oli hyvin loppuunviety maali Zahalta, mutta vain 5-10 sekuntia ennen sitä meillä oli hallinta ja olisimme voineet vain pitää palloa. Teimme väärän päätöksen olla pitämättä sitä”, Bilic sanoo.

Bilicin mukaan West Ham ei halunnut olla johtoasemassa passiivisempi, vaan Crystal Palace otti enemmän riskejä ja sai rangaistuspotkun. Bilic sanoo, että Crystal Palace veti toisen pakeista ylös hyvin aikaisin ja West Ham halusi hyödyntää tilan, jonka he jättivät taakseen.

”Halusimme rankaista heitä ja teimme hyökkäävän vaihdon ottamalla Michail Antonion kentälle ja Pablo Zabaletan pois. Meidän oli tarkoitus puolustaa kuten avausjaksolla, mutta meidän täytyi käyttää tilaa paremmin hyväksemme”, Bilic toteaa.

West Ham on Valioliigassa 16. sijalla vain yhdeksän pistettä keränneenä. Matkaa putoajan paikalle on vain pisteen verran. Crystal Palace jatkaa sarjan viimeisenä. Sarjajumbo on kerännyt kymmenestä ottelusta neljä pistettä ja kaula putoamisviivan paremmalle puolelle on neljän pisteen päässä.