Solskjaer kukisti Mourinhon – Liverpool jatkaa voittojen tiellä

Kuva: TT, Darren Staples

Valioliigassa pelattiin keskiviikkona peräti kuusi ottelua, joista kaksi nousi selvästi ylitse muiden – Manchester United-Tottenham sekä Merseysiden derby.

Old Traffordilla pelattu Manchester United-Tottenham -ottelu oli kotijoukkueen näytöstä. Isännät hallitsivat peliä täysin suvereenisti ensimmäiset 30 minuuttia, jonka aikana kotijoukkue teki yhden maalin.

Unitedin tämän kauden maalipyssy Marcus Rashford onnistui jo kuuden peliminuutin kohdalla, kun englantilaishyökkääjän veto yllätti Spurs-maalilla torjuneen Paulo Gazzanigan. Argentiinalaisvahti saa ottaa maalin omaan piikkiinsä, sillä laukaus meni heppoisesti maaliverkon perukoille.

Gazzaniga kuitenkin paikkasi imaisuaan torjumalla ensimmäisen puolituntisen aikana kaksi Rashfordin painavaa laukausta.

Spurs pääsi peliin mukaan ensimmäisen puoliajan lopussa, ja onnistui myös maalinteossa. Jose Mourinhon alaisuudessa takaisin loistoonsa noussut Dele Alli teki upean maalin, kun pelikello näytti 39. peliminuuttia. Alli nikkasi pallon taitavasti kantapäällän oman päänsä yli ja laukoi toisella kosketuksellaan pallon varmasti ohi David de Gean.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski, eikä maalipaikoilla juhlittu. United onnistui kuitenkin tekemään tärkeän voittomaalin, kun Marcus Rashford osui rangaistuspotkusta heti toisen nelivitosen alussa. Spurs painoi lopussa kovaa päälle, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä.

2-1 -voiton myötä Manchester United nousi sarjataulukossa Tottenhamin ohi sijalle kuusi.

Merseysiden derbyssä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti alusta alkaen. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin hämmästyttävät kuusi maalia, joista Liverpool teki neljä, Everton kaksi.

Pitkästä aikaa avauskokoonpanoon päässyt Divock Origi kiitti luottamuksesta ja teki avausjaksolla kaksi maalia. Liverpoolin alkukauden paras pelaaja Sadio Mane kirjautti ensimmäiseen puoliaikaan mukavat 1+2 tehot. Origin ja Manen lisäksi maalinteossa onnistui myös Xherdan Shaqiri, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten syyskuun alun. Evertonin maaleista vastasivat Michael Keane sekä aiemmin tällä viikolla uuden jatkosopimuksen merseysidelaisseuran kanssa allekirjoittanut Richarlison.

Toisella jaksolla Liverpool otti pelin paremmin haltuunsa ja hyydytti avausjaksolla hurlumheiksi menneen ottelun. Georginio Wijnaldum kaunisteli loppunumerot 5-2:een ottelun viimeisellä minuutilla.