Advertisement

Solskjaer vastasi Lampardin vihjailuun Man Unitedin suosimisesta VAR-päätöksissä – ”Tuomarit tekevät objektiivisia päätöksiä”

FA Cupin välieräottelut pelataan kuluvan viikonlopun aikana ja mediapeli käy kuumana kamppailuiden alla. Varsinkin Manchester Unitedin ja Chelsean sunnuntainen taisto on kirvoittanut mielenkiintoisia kommentteja edellisten päivien aikana, kun joukkueiden managerit ovat ottaneet kantaa otteluun liittyen.

Ole Gunnar Solskjaer aloitti sanasodan perjantaina valittaessaan Chelsean pidemmästä valmistautumisajasta ottelua silmällä pitäen. Frank Lampard ei jäänyt sanattomaksi kommenttien jälkeen ja vihjailikin lauantaiaamun haastattelussa VAR-päätösten olleen kauden aikana suotuisia Man Unitedia kohtaan. Man Unitedille on vihelletty yhteensä 13 rangaistuspotkua kuluneen kauden aikana. Lampard kehottikin pelaajiaan olemaan erityisen varuillaan puolustaessaan omalla rangaistusalueella.

”Heidän (pelaajien) täytyy olla erityisen varovaisia, kun Man Unitedin laadukkaat ja nopeat pelaajat pääsevät boksiin. Heidän täytyy olla koko ajan päkiöillä ja välttää liukumista boksissa. Pelaajana, voimme puhua VAR-tuomioista ja siitä, ovatko ne menneet oikein vai väärin, mutta jos et puolustaessasi liikuta aktiivisesti jalkojasi, olet aina vaarassa aiheuttaa rangaistuspotkun. Oli VAR käytössä tai ei.”

”VAR sisältää inhimillisen elementin ja päätökset ovat ihmisistä riippuvaisia. On kuitenkin hämmentävää, että viimeisimmissä tuomioissa, kuten torstain (Palace) ottelussa, täysin päivänselvät rikkeet jätetään kokonaan tarkastamatta ja muuttamatta.”

”Muutamia tuollaisia on sattunut ja se on outoa. Haluaisin uskoa, että VAR:n ollessa käytössä päätökset olisivat tasapuolisia kaikille. Jotkut päätökset menevät sinun suuntaasi, jotkut eivät. Mutta näyttää siltä, että elämme ajanjaksoa, milloin Man United on saanut jo useamman päätöksen heidän suuntaansa.”

Lampard tarkoitti torstain ottelulla Man Unitedin ja Crystal Palacen välistä kamppailua, jossa VAR-tarkastusten jälkeen Jordan Ayewin tasoitusmaali hylättiin marginaalisen paitsion takia. Palacelle ei myöskään hetkeä aikaisemmin vihelletty rangaistuspotkua Victor Lindelöfin kaadettua Wilfried Zahan sääntöjen vastaisesti rangaistusalueella. Solskjaer viilsikin epäilijöilleen takaisin pikaisesti Lampardin kommenttien jälkeen. Norjalaismanageri toivoi, että tuomarit tekevät päätöksensä objektiivisesti, niin kuin pitääkin.

”Ihmisten ei pitäisi valittaa siitä, että saammeko suotuisia päätöksiä otteluiden aikana. Siinä on hyvä tarina medialle, mutta meidän täytyy vain keskittyä omiin otteluihimme.”

“Annetaan muiden ihmisten puhua niistä asioista. En halua mennä liikaa yksityiskohtiin, koska voin joutua vaikeuksiin sen takia. Olen aika rauhallinen noiden asioiden suhteen. Totta kai tuomarit tekevät objektiivisia päätöksiä, enkä ole huolissani, että tunteet vaikuttaisivat heidän päätöksiinsä yhtään.”

Man United ja Chelsea kohtaavat sunnuntaina Wembleyllä Suomen aikaa kello 20 alkavassa FA Cupin välieräottelussa!