Advertisement

Solskjær vihjaa: de Gea voisi olla korvattavissa jo ensi kaudella

Manchester Unitedin pitkäaikainen luottovahti David de Gea on kantanut viime vuosina – kiistellysti tietenkin – maailman parhaan maalivahdin viittaa, tai ainakin yhden parhaista. Yksi häntä maailman parhaaksi kutsuneista on ManU-luotsi Ole Gunnar Solskjær, toki ei ihan puolueettomasti.

Solskjærin kommenttien sävyssä voidaan havaita viileä muutos, sillä hän puhui hiljattain eri sävyyn 29-vuotiaasta maalivahdista ja tämän kuusi vuotta nuoremmasta kirittäjästä Dean Hendersonista. Hendersonin asema on mielenkiintoinen, sillä kyseessä on kuuma nimi Valioliiga-maalivahtien joukossa, mutta silti hän ei ole pelannut varsinaisessa seurassaan vielä peliäkään. Siitä huolimatta hän on onnistunut ottamaan paikan kannattajien sydämistä esityksillään Sheffield Unitedissa, jossa hän on lainalla. Hienot 10 puhdasta maalia tällä kaudella kertovat omaa kieltään nuorukaisen tuloskunnosta. Myös Solskjær liittyy ylistäjien joukkoon.

“Dean on kehittynyt loistavasti. Olemme katsoneet hänen esityksiään miettiessämme sitä, mihin hän suuntaa ensi kaudella, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty”, Solskjær kommentoi viitaten selvästi mahdollisuuteen myös siitä, että seuraavalla kaudella suuntana voisi olla myös punaiset, kenties isossakin roolissa. Lisäyksestä ei jää epäselväksi se, että vahtia ei olla myymässä ihan heti. “Hän on todistanut, että tulee olemaan jossain vaiheessa Englannin ja Manchester Unitedin ykkönen.”


Tiellä kohti ManUn ykkösveskan paikkaa seisoo tietenkin David de Gea, joka siirtyi seuraan Atletico Madridista yhdeksän vuotta sitten. Hän teki pitkän neljän kauden jatkosopimuksen seuraan syyskuussa, mutta kausi ei ole ollut eheimmästä päästä. Uskon ja toivon, että de Gea ei ole alkanut pitää paikkaansa itsestäänselvyytenä, sillä Solskjær viittasi siihenkin, että häntä ei huoleta se, harmittavatko tietyt peluutusvalinnat pelaajia.

“Ei ole minun tehtäväni pitää pelaajia tyytyväisenä tai joukkueessa tai ulkona joukkueesta. Osa tehtävästäni on vastuuni heidän suorituksistaan ja hyvinvoinnistaan”, hän lisäsi.