Advertisement

Son ja Lamela jatkosopimuksiin Tottenhamin kanssa

Tottenham Hotspur on solminut pitkät jatkosopimukset laitahyökkäjän tontilla viihtyvien Son Heung-minin sekä Erik Lamelan kanssa. Sonin uusi sopimus on viisivuotinen ja jatkuu aina kesään 2023 asti. Lamelan nelivuotinen sopimus puolestaan päättyy kesällä 2022.

26-vuotias Son siirtyi Tottenhamiin Saksan Bundesliigan Leverkusenista kesällä 2015. Hän nousi nopeasti tärkeäksi pelaajaksi seuralle. Tähän mennessä Son on edustanut Spursia 140 ottelussa, joissa on syntynyt 47 maalia.

Valioliigakauden alku tulee jäämään Sonilta väliin, koska hän matkustaa Aasian kisoihin Etelä-Korean maajoukkueen kanssa. Turnaus alkaa neljä päivää Valioliigan alkamisen jälkeen. Aasian kisat ei ole FIFA:n virallinen turnaus, joten seurajoukkueilla ei ole pakkoa päästää pelaajia mukaan. Kultamitalin voittaminen voisi kuitenkin auttaa Sonia välttämään eteläkorealaisille pakollisen asevelvollisuuden, joten Spurs päästi miehen mukaan kisoihin.

Niin ikään 26-vuotias Lamela puolestaan siirtyi Tottenhamiin vuonna 2013 30 miljoonan punnan siirtosummalla, joka silloin oli Spursin siirtoennätys. Lamela on pelannut Tottenhamin paidassa 154 ottelua, joissa hän on iskenyt 23 maalia.

Viime kausi oli Lamelalta onnistunut paluu pelikentille pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Lamela oli lonkkavamman vuoksi sivussa yli vuoden. Hän palasi kentälle viime marraskuun lopulla ja ehti edustaa Spursia loppukauden aikana yhteensä 33 ottelussa. Lamelan paras esitys tuli Valioliigan viimeisellä kierroksella Spursin kaadettua Leicesterin peräti 5-4. Lamela viimeisteli kaksi maalia ja syötti kolmannen.

Myös uuteen kauteen valmistautuminen on alkanut Lamelalta lupaavasti. Hän laukoi hattutempun Tottenhamin murjottua Southend Unitedin lukemin 6-0.