Advertisement

Soton-manageri suhtautuu vakavasti videopeliriippuvuuteen – kertoi omat toimensa sen ehkäisyyn

Southamptonin manageri Ralph Hasenhuttl tekee kaikkensa ehkäistäkseen joukkueen pelaajilta videopelien pelaamisen. Hasenhuttl kertoo blokanneensa hotellien Wi-Fi-verkkoon pääsyn pelaajiltaan, jotta pelaajat eivät pelaisi ennen otteluita.

Itävaltalainen on huolissaan siitä, että pelaajat pelaavat pelejä yömyöhään ja pyrkii suojelemaan pelaajiaan sellaisilta peleiltä jotka aiheuttavat riippuvuutta, kuten Fortnite, ja myöntää, että hän on kohdannut samanlaisia ​​ongelmia entisessä seurassaan RB Leipzigissä.

”Videopelien pelaamiseen on puututtava ja minä teen sen. Tein sen myös edellisessä seurassani [RB Leipzigissä] – meillä oli siellä ongelmia pelaajien kanssa, jotka pelasivat aamukolmeen saakka videopelejä ennen ottelua, Hasenhuttl kertoi.

”Sinun on oltava aktiivinen sitä vastaan ja autettava suojelemaan pelaajia sitä vastaan, koska kyse ei ole mistään pienestä ongelmasta. Jos totta puhutaan, niin se on sama kuin alkoholi- tai huumeriippuvuus. Se on addiktoiva ongelma, joka tekee riippuvaiseksi, joten meidän on suojeltava pelaajia siltä.

”Me estämme esimerkiksi hotellin Wi-Fi-verkkoon pääsyn illalla, jotta he eivät voi enää pelata. Aion olla aktiivinen tämän asian kanssa, koska minun näkökulmani on se, että meidän on suojeltava heitä paitsi kentällä, niin myös kentän ulkopuolella.”