Advertisement

Southampton haastaa Manchester Cityn Etihadilla

Sunnuntain valioliigakierros potkaistaan käyntiin Manchester Cityn ja Southamptonin välisellä kamppailulla.

Ainakin hetkellisesti sarjan kärkipaikalta tipahtanut manchesterilaisjoukkue pyrkii palaamaan takaisin ”omalle paikalleen” Sotonin kustannuksella. City on pelannut vakuuttavan alkukauden vaikkei joukkueen peli ole vielä samalla tasolla ollut kuin viime kaudella. Pep Guardiolan miehistö on pelannut kauden kymmenen ensimmäistä valioliigaottelua ilman tappioita. Plakkarissa on kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä. Aiemmin tällä viikolla City on pelannut jo kaksi ottelua – maanantaina Tottenham kaatui Wembleyllä maalein 1-0, torstaina Fulham jäi Etihadilla jalkoihin lukemin 2-0.

Vierasjoukkue Southampton on sarjassa sijalla 16. Joukkueen alkukausi on ollut todella vaikea ja viime kauden tapaan joukkue on jälleen ajautumassa putoamistaisteluun. Maalinteko on tuottanut Southamptonille todellista päänvaivaa ja joukkue onkin pelannut jo peräti viisi ottelua perätysten ilman tehtyä maalia. Kaksi viimeisintä Sotonin ottelua on päättynyt maalittomaan tasapeliin, mutta Etihadilla tuskin sunnuntai-iltana maalitonta tasapeliä nähdään.

Manchester City koki torstain Fulham-ottelussa pahan takaiskun, kun keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne loukkaantui ja on sivussa pelikentiltä kuukauden. Illan ottelusta Cityltä sivussa ovat myös Claudio Bravo ja Eliaquim Mangala. Nicolas Otamendin ja Ilkay Gundoganin pelaaminen ottelussa selviää ottelun alla.

Southampton pääsee tavoittelemaan ensimmäistä voittoaan Etihadilta sitten kevään 2004 parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Etihad Stadiumilla pelattava ottelu alkaa sunnuntaina kello 17.00. Pelikohteet otteluun näet tästä.