Advertisement

Southampton-hyökkääjä teki valioliigahistorian nopeimman maalin

Valioliigassa tehtiin tiistai-iltana historiaa, kun Southamptonin Shane Long viimeisteli ottelun avausmaalin ennätysajassa. Ottelua oli ehditty pelata vain seitsemän sekuntia [tarkka aika 7.69sek], kun irlantilaishyökkääjä toimitti pallon maaliverkon perukoille. Maali oli valioliigahistorian nopein.

Aiempi ennätys oli Tottenham-puolustaja Ledley Kingin hallussa. King teki maalinsa joulukuussa vuonna 2000 Bradfordia vastaan, kun peliä oli pelattu 9.82 sekuntia.

Longin ja Kingin lisäksi yksikään muu pelaaja ei ole onnistunut valioliigahistoriassa maalinteossa alle kymmenessä sekunnissa. Kolmanneksi nopeimman maalin on viimeistellyt Valioliigan kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt Alan Shearer. Aktiivipelaajista nopeimman maalin ennen Longin osumaa oli tehnyt Tottenhamin Christian Eriksen, joka muuten teki tiistain valioliigakierroksella joukkueensa voittomaalin Brightonia vastaan.


Longin salamamaali ei riittänyt putoamistaistossa olevalle Southamptonille kuitenkaan voittoon. Watford nousi pistejakoon ottelun viime hetkillä, kun Andre Gray onnistui maalinteossa