Southampton ja Manchester United EFL Cupin finaaliin

Manchester United onnistui pitämään kiinni johdostaan Hull Cityn vieraana EFL Cupin semifinaalin toisessa osaottelussa, ja jatkaa täten Southamptonin kanssa EFL Cup taivaltansa Wembleylle Stadiumilla pidettävään finaaliin.

Southampton varmisti EFL Cupin finaali paikkansa keskiviikkona venymällä 0-1 voittoon Anfieldillä Liverpoolin vieraana, kotijoukkueen lukuisista maalipaikoistansa huolimatta. Southampton vei kotonaan ensimmäisen osaottelun nimiinsä numeroin 1-0. Southamptonin vastukseksi Wembleyllä pelattavaan finaaliin matkaa Manchester United, joka eilisen semifinaalin toisen osaottelun 2-1 häviöstä huolimatta jatkaa turnauksessa otteluparin kokonaistuloksen voimin.

Daniel Sturridge ei lukuisista maalipaikoista huolimatta pystynyt auttamaan Liverpoolia. Kuva: Alloverpress.fi

Hull Cityn maalintekijäksi kunnostautui ensimmäisellä puoliajalla Tom Huddlestone, joka kyseenalaisen rangaistuspotkuvihellyksen seurauksena laittoi pallon pilkulta varmasti Man Unitedin verkkoon. Toisen puoliajan 66. peliminuutilla Paul Pogba laukoi Man Unitedille vapauttavan 1-1 maalin. Baye Oumar Niasse onnistui vielä ottelun viime minuuteilla viimeistelemään loppunumeroiksi 2-1, mutta maali oli Hull Citylle laiha lohtu Manchester Unitedin varmistaessa paikan Wembleylla pelattavaan finaaliin.

Old Traffordilla pelatussa, otteluparin ensimmäisessä kohtaamisessa, Man United venyi 2-0 voittoon. Manchester Unitedin kovasta vireestä huolimatta Hull City tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja räväyttikin katkomalla Man Unitedin 17 pelin häviöttömän putken.

EFL Cupin finaali Southamptonin ja Manchester Unitedin välillä pelataan sunnuntaina 26.2.