Southampton jättiyllätykseen – West Hamille tärkeä piste putoamiskamppailua silmällä pitäen

Sunnuntainen Valioliigakierros piti sisällään neljä kamppailua. Päivä alkoi europelipaikoista taistelevien Burnleyn ja Sheffield Unitedin 1-1 pistejaolla, jonka jälkeen nähtiin viihdyttävä ottelu Newcastlen ja West Hamin välillä.

Vierasjoukkue West Ham aloitti maalinteon heti ottelun alkuhetkillä Michail Antonion toimesta. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin 1-1 tasatilanteessa, kun Miguel Almiron täppäsi raitapaidat tasoihin. Toisella puoliajalla nähtiin vielä kaksi maalia, molempien joukkueiden tekemänä, kun Tomas Soucek ja Jonjo Shelvey maalasivat 2-2 loppulukemat parin minuutin sisään toisistaan. West Hamille jokainen piste on tärkeä putoamiskamppailun kannalta ja David Moyesin ryhmä nousikin jo neljän pisteen karkumatkalle putoamisviivasta.

Kolmas ottelu oli mestariksi kruunatun Liverpoolin ja vahvan putoajakandidaatti Aston Villan nokkapokka. Mestareiden dominoiva jalkapallo on ollut koronatauon jälkeen tipotiessään, mutta rutinoitunut esitys toi lopulta 2-0 kotivoiton Poolille. Aston Villalle jäi tappiosta katkera maku, koska esimerkiksi laukaukset olivat vierasjoukkueen hyväksi 6-9. Liverpoolin maaleista vastasivat Sadio Mane ja Curtis Jones.

Hienon ottelupäivän kruunasi Southamptonin ja Man Cityn kohtaaminen St. Mary’s Stadiumilla. Sotonin kotiluolassa jysähti isosti, kun Che Adamsin kauden ensimmäinen riitti varmistamaan 1-0 voiton kotijoukkueelle. Adams rokotti vierasjoukkueen heikosta pelinavaamisesta ja sijoitti kauniisti pallon ohi Edersonin noin neljästäkymmenestä metristä. Southampton jatkoi kovaa virettään ja ensi kauden Valioliigapaikka on sitä myöten matemaattisestikin sinetöity.

Burnley – Sheffield United, 1-1

1-0 J. Tarkowski 43’. 1-1 J. Egan 80’

Newcastle – West Ham, 2-2

0-1 M. Antonio 4’, 1-1 M. Almiron 17’, 1-2 T. Soucek 65’, 2-2 J. Shelvey 67’

Liverpool – Aston Villa, 2-0

1-0 S. Mane 71’, 2-0 C. Jones 89’

Southampton – Man City, 1-0

1-0 C. Adams 16’