Advertisement
" "

Southampton-manageri: Wesley Hoedt vapaa jättämään seuran

Joulukuun alussa Southamptonin uudeksi manageriksi valittu Ralph Hasenhüttl on tammikuun siirtoikkunan auettua ryhtynyt muovaamaan joukkuetta haluamansa kaltaiseksi. Uusia tulijoita ei vielä ole, mutta sellaisista pelaajista, jotka eivät managerin suunnitelmissa ole, on ruvettu hankkiutumaan eroon urakalla.

Ensimmäinen lähtijä oli kokenut keskikenttäpelaaja Steven Davis, joka siirtyi Skotlannin sarjan Glasgow Rangersiin lainalle. Lähellä on myös italialaishyökkääjä Manolo Gabbiadinin siirto takaisin kotimaahansa Sampdoriaan, jota hän edusti kaudet 2013-2015.

Seuraava lähtijä on suurella todennäköisyydellä hollantilaistoppari Wesley Hoedt. Hasenhüttlin mukaan 24-vuotias Hoedt on vapaa etsimään itselleen uuden seuran, mikäli hänestä siltä tuntuu. Hän on harvoja edustusjoukkueen rinkiin kuuluvia pelaajia, jotka eivät ole Hasenhüttlin aikana vielä kentälle päässeet.

“Lähes jokainen pelaaja on päässyt jo pelaamaan, mutta hän ei. Se on vaikeaa”, Hasenhüttl totesi Sky Sportsin mukaan. “On totta, ettei tilanne ole paras mahdollinen Wesleylle. Se on samanlainen kuin Gabbiadinilla ja Stevenilläkin. Nuo kaverit lähtivät etsimään muita ratkaisuja, mikä oli heille parempi ratkaisu. Wesleylle se voi olla samalla lailla. Emme pakota ketään pelaajaa pois, mutta jos hänestä tuntuu ettei häntä käytetä niin kuin hän haluaa, niin hänen kannattaisi miettiä sitä.”

Hoedtin peliajan muutos on kieltämättä selkeä osoitus siitä, ettei Hasenhüttl löydä hänelle käyttöä. Hollantilainen pelasi kauden 13 ensimmäistä liigaottelua alusta loppuun asti. Hasenhüttlin tultua manageriksi hän ei ole kuitenkaan päässyt kentälle kertaakaan, eikä neljässä viimeisessä ottelussa mahtunut edes kokoonpanoon. Kuusi maaottelua Hollannin paidassa pelanneelle Hoedtille luulisi löytyvän kuitenkin innokas ottaja nopeasti.