Advertisement

Southampton matkustaa Liverpoolin vieraaksi Anfieldille – jatkuuko Poolin voittoputki?

Valioliigan lauantain ottelukierroksella nähdään monia mielenkiintoisia otteluita, joista yksi on Liverpoolin ja Southamptonin välinen kamppailu.

Kotijoukkueena ottelussa toimiva Liverpool on aloittanut kautensa täydellisyyttä hipoen, ja onnistunut vakuuttavilla peliesityksillä voittamaan kaikki viisi ensimmäistä otteluaan. Tiistaina joukkue voitti myös Mestarien liigan avausottelussa PSG:n, joten Liverpoolia voidaan pitää yhtenä Euroopan kovimmista joukkueista juuri nyt.

Joukkueelta on alkukauden aikana löytynyt ratkaisuvoimaa myös muualtakin kuin hyökkäystriosta, joka lupaa hyvää pitkää kautta silmällä pitäen.

Southampton oli viime kauden päätteeksi lähellä jopa pudota sarjaporrasta alemmas, mutta katastrofilta vältyttiin viimeisten kierrosten hyvien tuloksien sekä Swansean totaalisen sulamisen johdosta.

Kuluva kausikaan ei ole alkanut mitenkään erityisen hyvin, sillä Soton on voittanut viidestä ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Joukkueen pelit alkukaudella ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja tilanteita on riittänyt molemmissa päissä. Southamptonin otteluissa maalintekotilanteita on nähty keskiarvolta peräti 29,4 ottelua kohden. Liverpoolilla vastaava lukema on 25 per ottelu.

Southamptonin onkin muutettava “hurlumhei”-pelaamistaan huomattavasti lauantaita silmällä pitäen, sillä maalintekokilpailuun joukkueen ei Liverpoolia vastaan kannata ryhtyä.

Southampton-manageri Mark Hughes pitää lauantain ottelua joukkueelle isona testinä.

“Odotamme innolla ottelua. Se on iso testi meille. Me kaikki ymmärrämme sen, että se ei ole helppo paikka pelata missään olosuhteissa, Hughes sanoi ottelun alla.

“Tällä hetkellä he pelaavat poikkeuksellisen hyvin ja saavat tuloksia, joten se ei tule olemaan meille helppoa, mutta en usko, että se aiheuttaa meille mitään pelkoa.

Liverpoolilta sivussa ottelusta ovat pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain sekä Dejan Lovren.

Southamptonilta sivussa on joukkueen paras maalintekijä Danny Ings, joka ei lainapestinsä takia saa pelata Liverpoolia vastaan.

Ottelu pyörähtää käyntiin lauantaina kello 17.00.