Advertisement

Southampton nousi ahdingosta kuiville – Huddersfieldistä viimeinen putoaja?

Valioliigassa on käynnissä kauden viimeinen peliviikko. Viimeistä putoajanpaikkaa vastaan taistelee vielä kolme joukkuetta.

Southamptonin voitettua tiistaina Swansea varmistui West Bromwichin putoaminen sarjaporrasta alemmas. Viimeinen putoaja löytyy kolmikosta Southampton, Huddersfield ja Swansea.

Tästä kolmikosta Huddersfieldillä on vielä kaksi ottelua pelaamatta. Pistekkin näistä kahdesta ottelusta sinetöisi paikan Valioliigassa myös ensi kaudella. Vastustajat ovat kuitenkin pahimmasta päästä.

Huddersfield kohtaa keskiviikkona vieraskentällä TOP-4 sijaa hamuavan Chelsean ja sunnuntain päätöskierroksella joukkue isännöi Arsenalia, joka varmasti haluaa voittaa ottelun manageri Arsene Wengerille. Helpolla joukkue ei siis tule sarjapaikkaansa säilyttämään.

Southampton puolestaan on neljän ottelun tappiottomassa putkessa ja noussut putoamisviivan paremmalle puolelle. Päätöskierroksella joukkue kohtaa Valioliigan tämän kauden suvereenin mestarin Manchester Cityn. Ainoastaan murskatappio voi sysätä joukkueen Mestaruussarjaan.

Tilastollisesti huonoimmassa jamassa on tällä hetkellä Swansea, joka on kahta edellä mainittua joukkuetta kolme pistettä perässä. Swansea kohtaa kuitenkin päätöskierroksella kotikentällään sarjajumbo Stoken, joten joukkueella on voitolla vielä sauma säilyä.

Viimeiset ottelut:

9.5 Chelsea-Huddersfield

13.5 Huddersfield-Arsenal

13.5 Southampton-Manchester City

13.5 Swansea-Stoke

Pisteet ja maaliero:

Southampton 36p. 37-55 (-18)

Huddersfield 36p. 27-56 (-29)

Swansea 33p. 27-54 (-27)

Arvio:

Huddersfield häviää keskiviikkona Chelsealle ja putoaja ratkeaa kolmikon välillä päätöskierroksella. Swansea voittaa päätöskierroksella kotikentällään ilman panosta pelaavan Stoken. Soton ei yli kymmenellä maalilla häviä Citylle, joten Huddersfieldin ja Arsenalin välinen ottelu tulee ratkaisemaan putoajan kohtalon. Pohjois-lontoolaiset pelaavat voiton Wengerille ja Huddersfield putoaa takaisin Mestaruussarjaan.