Southampton nousi kahden pisteen päähän kärjestä – Tottenham ja Liverpool tasapeleihin, Arsenalin tuska jatkuu

Sunnuntain Valioliigakierros sisälsi yhteensä viisi kamppailua. Päivä starttasi Southamptonin ja Sheffield Unitedin kamppailulla St. Mary’s Stadiumilla ja Soton oli ikävä isäntä isoissa vaikeuksissa olevalle sheffieldiläisryhmälle. Che Adams vei kotijoukkueen johtoon 34. minuutin jälkeen ja Stuart Armstrong lisäsi johtoa toisen puoliajan edettyä vartin verran. 3-0-loppulukemat tulivat Nathan Redmondin lapikkaasta ja Soton nousi voitollaan sarjan neljännelle sijalle. Sheffieldille tappio tarkoitti sitä, että siitä tuli vasta neljäs joukkue Englannin pääsarjassa, joka on kerännyt korkeintaan yhden pisteen 12. ensimmäisestä sarjaottelusta.

Seuraavana oli vuorossa Crystal Palacen ja Tottenhamin kilvoittelu Selhurst Parkilla. Managerit tervehtivät toisiaan hymyssä suin ennen ottelua, mutta viheriöllä nähtiin kaksi nälkäistä ryhmää. Jose Mourinhon joukot pääsivät kuitenkin puoliajalla 0-1-vierasjohdossa, kun Harry Kanen laukaus hieman yli 20 metristä upposi helpohkosti ohi Vicente Guaitan. Palace ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kaivoi itsensä tasoihin Jeffrey Schuppin maalilla 81. peliminuutilla. Nämä jäivät loppulukemiksi ja joukkueet tasasivat pisteet numeroin 1-1.

Heti Tottenhamin pelin jälkeen Liverpoolilla oli sauma nousta sarjakärjeksi voitolla. Fulham kuitenkin kiusasi isompiaan ja otti lopulta pisteen kotiluolassaan Craven Cottagella. Bobby Reid vei isännät johtoon 25. minuutin pelin jälkeen ja piti vieraita ahtaalla pitkään. Kuitenkin käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku pelasti Liverpoolin. Mohamed Salah sai siirtää kauden kymmenennellään loppulukemat 1-1, kun vajaa 80 minuuttia oli pelikellossa. Näin ollen Spurs jatkaa sarjakärjessä 12. ottelukierroksen jälkeen.

Klo 21:15 nähtiin poikkeuksellisesti kaksi ottelua, kun Arsenal kohtasi Burnleyn ja Leicester Brightonin. Varsinkin ensimmäisessä oli valtava panos kotijoukkue Arsenalin kauden kannalta. Arsenal ja Burnley siirtyivät maalittomana tauolle, mutta Leicester pisti ensimmäisellä 45-minuuttisella kunnolla ranttaliksi James Maddisonin ja Jamie Vardyn johdolla. Maddison osui kahdesti Vardyn syötöistä, ja hyökkääjä viimeisteli myös itse ottelun toisen maalin 41. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla Leicesterin maalihanat tyrehtyivät, mutta joukkue nousi vakuuttavalla 3-0-voitolla vain pisteen päähän kärjestä. Arsenalin tuska taasen jatkui kotikentällä. Alamäki alkoi toisella puoliajalla, kun Granit Xhaka ajettiin ulos hölmön tempun jälkeen. Keskikenttäpelaaja tulistui Ashley Westwoodille ja otti häntä kurkusta kiinni, eikä tuomari Graham Scottille jäänyt vaihtoehtoja. Kotijoukkueen ilta synkkeni entisestään, kun kapteeni Pierre-Emerick Aubameyang ohjasi Burnleyn kulmapotkun omaan maaliin vartti ulosajon jälkeen. Nämä jäivät ottelun päätöslukemiksi.