Advertisement

Southampton saa vieraakseen vaisusti viime aikoina pelanneen Manchester Cityn

Sunnuntain toisessa valioliigaottelussa Manchester City matkustaa Southamptonin vieraaksi St Marysille.

Kotijoukkue Southampton on piristynyt selvästi managerin vaihtonsa jälkeen. Viimeisestä kolmesta ottelusta Soton on napannut kaksi voittoa.

Torstaina pelattu kotiottelu West Hamia vastaan päättyi vierasjoukkueen 2-1 -voittoon Felipe Andersonin osuttua kahdesti, mutta ottelu oli tulosta lukuunottamatta ihan positiivinen Sotonin kannalta.

Joulukuun alussa joukkueen manageriksi palkattu Ralph Hasenhuttl on nostanut Southamptonin putoamisviivan yläpuolelle, mutta ainoastaan piste erottaa joukkueen viimeisellä putoajan paikalla olevasta Fulhamista – pisteitä olisi siis raavittava tavalla tai toisella.

Sarjan kärkipaikalla pitkään pyyhältänyt Manchester City on pelannut viime aikoina todella vaisusti. Kaksi viimeisintä ottelua hävinnyt manchesterilaisjoukkue on tällä hetkellä jo kymmenen pistettä sarjakärki Liverpoolia perässä. Southamptonia vastaan olisi jo lähestulkoon pakko napata täydet kolme pistettä, jotta joukkue pysyisi mestaruustaistossa.

Pep Guardiola on kehunut joukkueensa olevan jopa parempi kuin viime kaudella, jolloin joukkue voitti ylivoimaisesti valioliigamestaruuden, mutta nämä puheet on pakko kyseenalaistaa.

City pystyy edelleen dominoimaan otteluita mielin määrin, mutta etenkin viime aikoina hyökkäystehot ja puolustuspelaaminen on ollut todella vaisua.

Ottelusta voidaan odottaa Manchester Cityn täydellistä dominointia, mutta se ei ole viime aikoina riittänyt. Tänään Cityn on pakko ryhdistäytyä ja keskittyä myös puolustamiseen sekä saatava enemmän tehoja hyökkäyspäässä. Soton näytti vaarallisuutensa kaksi viikkoa sitten kotikentällään Arsenalia vastaan nappaamalla 3-2 -voiton, joten helpolla City ei vierasvoittoa sunnuntaina tule St Marylta nappaamaan.

Viime kaudella City vei joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut nimiinsä maalin erolla. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa City oli tyly isäntä nappaamalla 6-1 -kotivoiton.

Sotonilta sivussa ottelusta on ainoastaan irlantilaishyökkääjä Michael Obafemi. Cityn sairastuvalla ovat pitkäaikaispotilas Claudio Bravo, keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne sekä puolustajat Benjamin Mendy, Fabian Delph ja Eliaquim Mangala. FernandinhonVincent Kompanyn sekä Gabriel Jesusin pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa.

Sotonin ja Manchester Cityn välinen valioliigakamppailu alkaa tänään kello 16.15. Ottelua voit seurata Viasat Jalkapallo-kanavalta tai Viaplayn suoratoistopalvelusta.

Kaipaatko lisäjännitystä otteluihin? Betssonin pelikohteet kaikkiin valioliigaotteluihin löydät täältä!