Southampton voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen – Watford-pelaajia hyllytettiin kokoonpanosta koronarajoitusten rikkomisen takia

Sunnuntain ainoa Valioliigaottelu nähtiin Vicarage Roadilla, kun Southampton matkasi Watfordin vieraaksi. Putoamistaistelun ytimessä olevan Watfordin kannalta saatiin tunti ennen ottelua ikäviä uutisia, kun kolme joukkueen pelaajaa tiputettiin kokoonpanosta ”turvallisuussyistä”. Andre Gray, Nathaniel Chalobah sekä Domingos Quina hyllytettiin kokoonpanosta, kun kävi ilmi, että kolmikko oli rikkonut koronarajoituksia juhlimalla. Seura aikoo tutkia kolmikon toimet läpikotaisin.

Ottelu ei tuonut kotijoukkueelle parempia uutisia. Huimassa vireessä oleva Danny Ings avasi maalihanat jo 16. peliminuutilla. Ingsin tarkka laukaus takakulmaan boksin rajalta yllätti maalia vartioineen Ben Fosterin täysin. Puoliajalle mentiin 0-1 vierasjohdossa.

Ings jatkoi maalitehtailuaan toisella puoliajalla. 70. minuutilla englantilaishyökkääjä katkaisi Fosterin heiton, kuljetti pallon boksiin ja viimeisteli 0-2 lukemat Watford-puolustuksen kautta. Maali oli Ingsille kauden 18.

Vain kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin Watfordin kavennus, kun Jose Holebasin vasemman jalan keskitys kimposi Jan Bednarekin jalasta Soton-vahti Alex McCarthyn ulottumattomiin. James Ward-Prowse kuitenkin päätti kotijoukkueen pyristelyn pari minuuttia edellisestä. Ottelun hienoin maali lähti vapaapotkusta, joka painui vastustamattomasti paikalleen jähmettyneen Fosterin taakse. Pisteet lähtivät siis Southamptoniin 1-3 lukemin.

Watfordin kannalta tilanne säilyy samanlaisena eli joukkue on pisteen putoamisviivan yläpuolella. Watford on kuitenkin Aston Villaa lukuun ottamatta pelannut yhden pelin enemmän kuin muut sarjan häntäpään joukkueet. Voitto nosti Southamptonin legendaariseen 40 pisteeseen, jolla tyypillisesti säilyy Valioliigassa.