Advertisement

Southamptonin johdon mitta täyttyi – Managerille potkut

Southamptonilla on Valioliigassa jäljellä enää vain kahdeksan ottelua. Paperilla suhteellisen nimivahva joukkue on heikkojen esitysten myötä ajautunut tukalaan tilanteeseen sarjassa. Joukkue on tällä hetkellä viimeinen putoamisviivan yläpuolella oleva joukkue, mutta Crystal Palace sekä Stoke hengittävät niskaan yhden pisteen päässä. Lauantaina 3-0 Newcastlelle kärsitty tappio on saanut Southamptonin johdon mitan täyttymään. Tämän seurauksena seuran managerina toiminut Mauricio Pellegrino sai lähteä seurasta.

Samalla ovenavauksella seurasta lähtivät myös apulaismanageri Carlos Compagnucci sekä ykkösjoukkueen apulaisvalmentaja Xavier Tamarit. Southamptonissa oltiin hyvin kärsivällisiä Pellegrinon kanssa. Ehkä jopa liiankin kärsivällisiä. Kahdeksan ottelua on hyvin vähän aikaa uudelle managerille. Toisinaan tosin uusi manageri antaa pelaajille muutamaan ensimmäiseen otteluun hyvän buustin. Samaa Southamptonin johto varmasti toivoo käyvän tässäkin tapauksessa.

”Haluamme kiittää Mauriciota, Carlosta sekä Xavieria heidän ponnisteluistaan Southamptonissa ja toivottaa heille kaikkea hyvää jatkossa”, Southampton kirjoitti tiedotteessaan seuran internet-sivuilla.

”Seura pyrkii palkkaamaan uuden managerin mahdollisimman pian. Uuden managerin etsintä on jo aloitettu.”

Entinen Valioliigajalkapalloilija Robbie Savage uskoo, että seuran tulisi palkata Stokesta potkut saanut Mark Hughes uudeksi managerikseen.

”Voitte kuvitella minun olevan hullu, mutta kun on kahdeksan ottelua jäljellä ja etsit vapaana olevaa manageria, niin se henkilö on Mark Hughes”, Savage kertoi BBC Radio 5 livelle.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom