Advertisement

Southamptonin manageriksi RB Leipzigin entinen luotsi

Southampton on palkannut uudeksi managerikseen 51-vuotiaan itävaltalaisen Ralph Hasenhüttlin. Seura ja Hasenhüttl ovat allekirjoittaneet kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen, joka jatkuu kesään 2021 asti. Southampton tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Hasenhüttl valmensi viimeksi RB Leipzigiä kausilla 2016-2018. Hän johdatti juuri Bundesliigaan nousseen Leipzigin heti ensimmäisellä kaudella toiseksi ja seuraavan kauden Mestarien liigaan. Viime kauden kuudennen sijan jälkeen Hasenhüttl jätti kuitenkin seuran yllättäen. Myös hänen aiemmat valmennuspestinsä ovat olleet Saksassa, Ingolstadtin, Aalenin ja Unterhachingin peräsimessä.

“Kiirettä löytää polku takaisin potentiaaliimme ja odottamiimme tuloksiin ei voi aliarvioida. Siitä syystä olemme hyvin iloisia voidessamme ilmoittaa Ralph Hasenhüttlin suostuneen ryhtyvän manageriksemme ja tekevän kaikkensa auttaakseen meidät takaisin sille polulle”, Southamptonin puheenjohtaja Ralph Krueger kommentoi. “Tämä manageri tarjoaa meille uuden alun ja hyvin nopeasti Ralph nousi meille ihanteelliseksi ehdokkaaksi. Valmentajana hän ilmentää sitä intohimoa, järjestelmällisyyttä, kommunikointia, työmoraalia ja kasvuhalua jota kohti pyrimme Southamptonissa.”

Hasenhüttl on tullut tunnetuksi nopeasta, hyökkäävästä pelityylistään sekä halusta kehittää ja antaa mahdollisuuksia nuorille pelaajille. Esimerkiksi hänen Ingolstadtin joukkueestaan viime kaudella säväyttänyt Pascal Gross sekä Florent Hadergjonaj pelaavat nykyään Valioliigassa.

“Olemme olleet tietoisia Ralphista jo hänen FC Ingolstadtin ajoistaan asti, siellä hän osoitti ominaisuuksia joita uskomme tarvitsevamme tässä seurassa”, Krueger jatkoi. “Sen jälkeen hän on kehittänyt noita ominaisuuksia ja menestynyt Bundesliigassa kehittyvän ja kunnianhimoisen RB Leipzigin kanssa.”

Hasenhüttl ei ole managerina tänään illalla Southamptonin kohdatessa Tottenhamin Valioliigassa. Tuossa ottelussa päävastuun kantaa apuvalmentajana sen jälkeen jatkava Kelvin Davis.