Advertisement

Southgate: Kane tulee nousemaan Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalitekijäksi

Englanti kohtaa tänä iltana Belgian Kansojen Liigan vierasottelussa. Tottenham-hyökkääjä Harry Kanelle se tarkoittaa uran 50. ottelua Kolmen Leijonan -paidassa ja Gareth Southgate huomioi tämän ottelua edeltäneessä tiedotustilaisuudessa.   

Southgate myöskin leikitteli ajatuksella, että Kane tulee tulevaisuudessa ohittamaan Wayne Rooneyn Englannin kaikkien aikojen maalintekijätilastossa. Kane on 49 otteluun iskenyt vaikuttavat 32 maalia ja on Wayne Rooneyta perässä enää 21 maalin verran. Rooney osui maajoukkueurallaan puiden väliin 53 otteeseen 120 ottelussa. Southgaten mukaan aika on ainakin Kanen puolella.

”Mahdollisuuksista puhuttaessa, kaikkien aikojen maalintekotilasto on mielenkiintoinen, koska hänen (Kanen) maalintekotahti meidän mukanamme on ollut ilmiömäinen ja hänellä on aika puolellaan jahdatessaan Wayne Rooneyn ennätystä, mikä olisi huomionarvoinen saavutus.”

”Henkilökohtainen saavutus ajaa häntä eteenpäin, mutta hänen näkökulmastaan katsottuna se on myös joukkueen yhteinen saavutus tapahtuessaan.”

”Hän on todella keskittynyt joukkueen menestymiseen ja haluaisi varmasti muutaman vuoden päästä muistella taaksepäin, mitä kaikkea joukkueemme saavutti vuosien varrella.”

Kanen alkukausi Valioliigassa on jopa miehelle epätyypilliseen tapaan sujunut huikeiden tehojen saattelemana. Kane on osunut kahdeksassa ottelussa puiden väliin seitsemän kertaa ja tarjoillut lisäksi kahdeksan maalisyöttöä.