Advertisement

Southgate kertoi jättäneensä Grealishin ulos maajoukkueesta yhdestä syystä – ”Yksinkertainen vastaus on Mason Greenwood”

Nations League alkaa jälleen ensi viikolla ja maajoukkueiden päävalmentajat nimesivät joukkueensa ensimmäisiin koitoksiin edellisviikon aikana. Varsinkin Englannin maajoukkueeseen on ollut tunkua, kun monet nuoret englantilaispelaajat esiintyivät upeasti edelliskauden aikana Valioliigaviheriöillä.

Päävalmentaja Gareth Southgaten nimeämästä pelaajalistasta Islantia ja Tanskaa vastaan löytyi kolme debytanttia: Kalvin Phillips, Phil Foden sekä Mason Greenwood. Kuitenkin loistokauden Aston Villassa pelannut Jack Grealish sai jäädä joukkueen ulkopuolelle, vaikkakin jalkapallopiireissä uskottiin pian 25 vuotta täyttävän pelimiehen ansaitsevan paikkansa Kolmen Leijonan riveissä.

Tämä herättikin kysymyksiä valintojen perusteluista ja Southgatelta kysyttiin suoraa Grealishin tilanteesta. Päävalmentajan vastaus oli mutkaton.

”Jack osalta yksinkertainen vastaus on Mason Greenwood.”

”Hän kilpailee pelipaikasta minun mielestäni Greenwoodin, Marcus Rashfordin, Jadon Sanchon ja Raheem Sterlingin kanssa.”

“Tiedän, että Villa on peluuttanut häntä kasipaikalla, mutta en näe häntä siinä roolissa meidän joukkueessamme. Hän pystyisi myöskin pelaamaan kymppipaikalla, mutta emme pelaa formaatiolla, jossa on kymppi. Myös aikasemmin mainitsemani pelaajat olisivat hyviä vaihtoehtoja kympille.”

“Hän on lahjakas pelimies, ei epäilystäkään. Koen kuitenkin, että Greenwoodin esitykset, maalintekokyky ja kypsyys on jotain sellaista, mitä en voinut jättää joukkueen ulkopuolelle.”

Greenwood murtautui Man Unitedin edustukseen toden teolla viime kaudella osuen yhteensä 17 kertaa.