Advertisement
" "

Southgatelle jatkosopimus 2022 asti

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on allekirjoittanut uuden jatkosopimuksen, joka kestää vuoden 2022 loppuun asti. Myös Southgaten apuvalmentajana toimiva Steve Holland on allekirjoittanut yhtä pitkän jatkon. Uusien sopimuksien myötä kaksikko jatkaa siis Englannin peräsimessä myös loppuvuodesta 2022 Qatarissa pelattavien MM-kisojen ajan.

Southgate nousi Englannin alle 21-vuotiaiden valmentajasta miesten maajoukkueeseen väliaikaisesti Sam Allardycen jätettyä pestinsä korruptioskandaalin vuoksi vain yhden ottelun jälkeen syksyllä 2016. Muutaman ottelun jälkeen Southgaten pesti virallistettiin neljän vuoden sopimuksella, joka olisi kestänyt vuoden 2020 EM-kisoihin asti. Nyt sopimukseen sorvattiin reilut kaksi vuotta lisää.

“Olen erittäin iloinen, että saan mahdollisuuden johtaa maajoukkueen myös kahteen seuraavaan suureen arvoturnaukseen”, Southgate kommentoi Englannin jalkapalloliiton verkkosivuilla. “Tämä työ on edelleen uskomaton etuoikeus ja suuri kunnia. Oli erityistä kun sai kesällä kokea omakohtaisesti kuinka maa yhdistyi joukkueen taakse ja tulee olemaan hienoa nähdä kuinka pitkälle tämä nuori joukkue voi päästä tulevina vuosina.”

Southgaten joukkueessa aloittama nuorennusleikkaus on jatkunut yhä hyvin vahvana. Lokakuun maaotteluihin hän valitsi mukaan ensikertalaisina mm. 19-vuotiaan Mason Mountin sekä 18-vuotiaan Jadon Sanchon. Englanti jatkaa Espanja-tappiolla alkanutta Kansojen liigan urakkaansa lokakuussa vierasotteluilla niin Kroatiaa kuin Espanjaakin vastaan.