Spurs otti ison harppauksen kohti europelipaikkoja – kovavireinen Soton ahdisti Bournemouthin nurkkaan

Sunnuntain Valioliigakierroksella nähtiin kaksi mielenkiintoista ottelua niin ensi kauden europelipaikkoja kuin putoamiskamppailua silmällä pitäen. Lauantai alkoi Vitality Stadiumilla, jossa kotijoukkue Bournemouth taisteli säilymisestä kovassa vireessä olevan Southamptonin kanssa.

Valioliigan kuumimpiin maalinsylkijöihin kuuluva Danny Ings jatkoi maalitehtailuaan ja iski kauden 21. maalillaan vierailijat johtoon juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Ingsillä oli mahdollisuus lisätä vierailijoiden johtoa tunnin pelin jälkeen, mutta Aaron Ramsdale piti kotijoukkueen hengissä torjumalla englantilaisen rangaistuspotkun. Draamaa riitti lisäajan loppuhetkille saakka, kun Bournemouth sai pallon maaliin Sam Surridgen toimesta lisäajan viidennellä minuutilla. Surridgen maali hylättiin kuitenkin paitsiona VAR-tarkastuksen jälkeen. Che Adams kävi vielä viimeisillä sekunneilla kaunistelemassa voittolukemat 0-2 Sotonille.

Tappion takia Bournemouth näyttää erittäin todennäköiseltä tippujalta kauden päätteeksi. Viimeisen säilyjän paikalla oleva Watford ei saa ottaa kahdesta viimeisestä ottelusta pistettäkään, jotta kirsikoiden teoreettinen mahdollisuus säilymiselle on voimassa. Sotonille voitto tiesi kuudennetta tappiotonta ottelua putkeen Valioliigassa.

Päivän toinen kamppailu nähtiin Tottenham Hotspur Stadiumilla, kun Leicester saapui Tottenhamin vieraaksi taistelemaan tärkeistä pisteistä europelipaikkojen suhteen. Leicester olisi voitolla vankistanut asemiaan top-4 taistelussa ja Tottenhamilla oli edessään pakkovoitto, jotta haaveet Eurooppa-Liiga -paikasta säilyisivät elossa. Jose Mourinho asettikin taktiikkansa tulos edellä, joka oli liikaa vierailijalle.

Tottenham paiskoi taululle 3-0 lukemat ensimmäisen puoliajan aikana. Maalihanat aukesivat jo kuuden peliminuutin jälkeen, kun Heung-min Sonin laukaus kimposi James Justinin jalasta Kasper Schmeichelin ulottumattomiin. Tämän jälkeen alkoi Harry Kane -show, kun englantilaispyssy naulasi kaksi upeaa viimeistelyä kolmen peliminuutin sisään. Toisella puoliajalla Leicester haki kavennusta vimmatusti, mutta upean ottelun pelannutta Hugo Llorisia ei pystynyt ohittamaan millään.

Näin ollen Tottenham saalisti ison päänahan matkalla kohti europelipaikkoja. Leicesterille tappio oli iso kolaus top-4 sijoituksen ja Mestarien Liiga -paikan kannalta. Loppuhuipennus nähdään kuitenkin King Powerilla ensi sunnuntaina, kun pahin kilpakumppani Man United saapuu joukkueen vieraaksi. Leicester on todennäköisesti ottelussa pakkovoiton edessä, jos he mielivät pelata Mestarien Liigaa ensi kaudella.