Advertisement

Spurs-toppari toipuu aikataulussa

Tottenham on ollut ilman kenties parasta toppariaan Toby Alderweireldia marraskuun alusta lähtien. Belgialainen loukkasi takareitensä Real Madridia vastaan pelatussa ottelussa ja hänen uutisoitiin olevan tuon vamman vuoksi sivussa joulukuun loppuun asti.

Aiemmin tällä viikolla Alderweireld kuitenkin oli todennut belgialaisen uutissivuston haastattelussa, että pelkää kokevansa toipumisessaan takapakkia joka voisi pitää hänet sivussa jopa 14 viikkoa. Tämä lausunto aiheutti luonnollisesti pienimuotoista paniikkia Tottenhamin kannattajissa. Nyt manageri Mauricio Pochettino kuitenkin rauhoittelee faneja toteamalla, että Alderweireldin toipuminen on sujunut toistaiseksi ilman ongelmia.

”Hän edistyy hyvin, luulen että joku ymmärsi jotain väärin. Sen takia haluan selventää tilannetta”, Pochettino linjasi Sky Sportsin mukaan. ”Hän sanoi, että jos hän loukkaantuisi uudelleen, ehkä kyseessä olisi 14 viikon huili. Mutta kyse ei ole siitä. Hän on aikataulussa ja pärjää hyvin, edistyy oikein hyvin. Meidän ei tarvitse olla huolissaan, koska hän vältti loukkaantumisen joka ehkä olisi pitänyt hänet pitkään sivussa.”

Tottenhamilla on muutenkin pientä päänvaivaa toppariosastonsa kanssa. Kesällä hankittu kolumbialainen Davinson Sánchez otti viime pelissä punaisen kortin, mikä tarkoittaa sitä, että hän on kolmesta seuraavasta ottelusta sivussa. Kolmen topparin linjaan mieltynyt Pochettino ei kuitenkaan vaikuta erityisen huolestuneelta.

”Watfordia vastaan päätimme ottelun parilla Eric Dier ja Jan Vertonghen. Sitten meillä on Juan Foyth, Ben Davies voi pelata keskuspuolustajana, Serge Aurier voi pelata keskuspuolustajana – hän pelasi siinä jo aiemmin Paris Saint-Germainissa. Meillä on paljon erilaisia vaihtoehtoja käytössä.”