Advertisement

Spurs valittaa viikonlopun maalistaan – osuiko pallo Kaneen?

Tottenham Hotspur otti viime viikonlopun lauantaina pelatussa Valioliigan ottelussa Stokesta vierasvoiton lukemin 1-2. Se on fakta, jota monikaan ei enää tässä vaiheessa lähde haastamaan. Sen sijaan ottelun viimeisen maalin tekijä herättää vielä kysymyksiä.

Stoken maali ottelussa merkittiin Mame Biram Dioufille, kun taas molemmat Tottenhamin maalit merkittiin Christian Eriksenille. Eriksenin toinen maali oli kierteinen vapari sivurajan lähettyviltä, joka putosi maalin edustalle aivan Harry Kanen pään ohitse. Kane vannoo, että pallo osui hänen olkapäähänsä. Koska Kane on edelleen mukana taistelussa maalipörssin voitosta, on Tottenham valittanut Valioliigalle saadakseen Kanen virallisiin tilastoihin maalintekijäksi.

“Se on minun maalini aivan varmasti”, Kane sanoi haastattelussa ottelun jälkeen. “Se kimposi olkapäästäni ja meni sisään. Vannon että se on minun maalini.”

Kane on tällä hetkellä 24 maalillaan viiden maalin päässä Valioliigan maalipörssiä johtavasta Liverpoolin Mohamed Salahista. Tämän maalin myötä ero voisi kaventua neljään. Eriksen on valmis antamaan maalin joukkuetoverilleen.

“En tiedä. Hän juhli sitä kuin tekemäänsä maalia joten luulen että hän osui palloon”, Eriksen totesi. “Minä otan kyllä syötön. Se sopii hyvin. Nyt luotamme hänen sanaansa, mutta kamera näyttää onko se totta vai ei. Luulen, että on.”

Televisiolähetyksen hidastuksistakaan ei pystynyt täysin varmasti sanomaan, osuiko pallo Kaneen vai ei. Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon mukaan asialla ei ole suurtakaan väliä. Tärkeintä on luonnollisesti ottelusta saadut kolme pistettä.