Advertisement

Spursin maajoukkuepelaajat kiittelevät mentoriaan

Englanti voitti sunnuntaina pelatussa viimeisessä MM-karsintaottelussaan Liettuan vieraskentällä maalein 0-1. Englannin kapteenina toiminut Harry Kane iski ottelun ainokaisen ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkusta. Näin hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Englannin historiassa, joka on tehnyt maalin neljässä ensimmäisessä kapteeninnauha kädessään pelaamassaan ottelussa.

Paikan Venäjällä ensi kesänä pelattavissa MM-kisoissa Englanti oli varmistanut jo aiemmin, joten tuossa ottelussa oli myös hyvä paikka antaa maajoukkuedebyytti Harry Winksille. 21-vuotias Winks pelasikin koko ottelun keskikentän keskustassa Jordan Hendersonin vieressä. Winks oli harvoja valopilkkuja Englannin haluttomassa esityksessä ja valittiinkin monen tahon toimesta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Molemmat Tottenham Hotspurissa pelaavat Harryt jakoivat ottelun jälkeen kiitosta seurajoukkueen managerilleen Mauricio Pochettinolle, joka on ollut ensiarvoisen tärkeässä roolissa pelaajien koulimisessa maajoukkuetasolle.

“Mauricio on fantastinen manageri ja hän uskoo meihin kovasti. Hän ei anna ainoastaan mahdollisuuksia vaan myös neuvoja kun tarvitsemme niitä. En voi kiittää häntä kylliksi kaikesta, mitä hän on tehnyt vuokseni. Luulen, että nyt minun täytyy maksaa hänelle takaisin, ja onneksi tänään kaikki meni hyvin”, Winks kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Se oli hieno päivä. Voiton saaminen oli tietysti pääasia, mutta henkilökohtaisesti se oli unelmien täyttymys. Olen halunnut pelata Englannille niin pitkään kuin muistan, siitä lähtien kun ensimmäisen kerran potkaisin palloa. Sitä haluaa tehdä millä tasolla tahansa. Miesten maaottelun saaminen on unelma.”

Pochettino on valmentanut Englannissa tammikuusta 2013 lähtien ensin Southamptonia ja sitten Tottenhamia. Tuona aikana peräti 12 pelaajaa hänen joukkueistaan on tehnyt debyyttinsä Englannin miesten maajoukkueessa. Mukana on Adam Lallanan ja Dele Allin kaltaisia profiilipelaajia, mutta Kane on kenties joukon kruununjalokivi.

“Nämä debyytit osoittavat, että Mauricio on yksi maailman parhaista managereista, ellei paras”, kehui Kane Pochettinoa. “Hän nostaa pelaajia edustukseen, antaa heille mahdollisuuksia isolla näyttämöllä ja he esiintyvät hyvin. Emme voi kiittää häntä tarpeeksi siitä. Hän ansaitsee kaiken kunnian. Hän auttoi meitä siihen missä olemme nyt, ja Harry [Winks] on taas uusi pelaaja hänen valmennuksessaan. Mielestäni hän pelasi todella hyvin tänään. Hän oli luultavasti kentän parhaita pelaajia. Hän ansaitsee sen. Hän on tullut mukaan ja tehnyt kovasti töitä. Olen iloinen hänen puolestaan ja hänen perheensä saa olla hyvin ylpeä.”