Advertisement

Sterling harmissaan joukkuetoverinsa jouduttua buuauksen kohteeksi – ”Joe ei ole tehnyt mitään väärää”

Kuva: TT, Carl Recine

Aikaisemmin viikolla tapahtunut välikohtaus Liverpoolin Joe Gomezin ja Manchester Cityn Raheem Sterlingin välillä on herättänyt paljon tunteita suuntaan, jos toiseen kuluneen viikon aikana. Välikohtaus tapahtui pelaajien saapuessa maajoukkueen vahvuuteen ennen torstaina pelattua Montenegro-ottelua.

Edellisviikonlopun huippukamppailussa Liverpoolin ja Cityn välillä nähtiin pieni yhteenotto englantilaispelaajien välillä ja tunteet olivat vielä pinnassa maajoukkueen kokoontuessa. Sterling oli saapuessaan kommentoinut Gomezille ”Oletko kova jätkä nyt?”, joka herätti hilpeyttä muissa joukkuetovereissa, heidän luullessaan kommentin olevan huumorilla heitetty.

Kuitenkin Sterling oli suuttunut tilanteessa ja pelaajien välille oli tullut käsikähmää. Riitapukarit erotettiin toisistaan muiden joukkuetovereiden toimesta. Liverpool-kapteeni Henderson järjesteli sovittelun puhelimen välityksellä heti tapauksesta kuultuaan ja asia saatiin sovittua hyvässä hengessä.

Englannin päävalmentaja jätti Sterlingin ulos kokoonpanosta Montenegro-ottelusta välikohtauksen takia, vaikka Gomez oli ehdottanut, ettei jälkiseuraamuksia tarvitse asian tiimoilta tehdä. Gomez sai torstaisessa 7-0 voitetussa ottelussa buuauksia englantilaiskannattajilta ja Sterling oli todella harmissaan joukkuetoverinsa kohtelusta.

”Halusin jättää asian sikseen, mutta tämäniltaisen jälkeen minun on pakkoa puhua.”

”On vaikeaa katsella, kun joukkuekaverille buuataan minun tekemien virheiden seurauksena. Joe ei ole tehnyt mitään väärää.”

”Se oli väärin buuata hänelle. Erityisesti, koska hänellä on ollut vaikea viikko takana.”

”Olen ottanut tapauksesta täyden vastuun ja hyväksynyt seuraukset.”

Myös Gareth Soutgate oli buuauksista ymmällään:

”Asian piti olla käsitelty ja kenellekään ei pitäisi buuata hänen pukiessaan Englannin paidan päälleen. Pelaajat ovat hyvin pettyneitä kyseiseen toimintaan, enkä itse ymmärrä buuauksia ollenkaan.”

Englanti varmisti EM-kisapaikkansa Montenegro-voitolla ja lopettaa karsinnat sunnuntaina merkityksettömällä ottelulla Kosovon vieraana. Southgate paljasti, että Sterling tulee olemaan ottelussa avauskokoonpanossa.