Steven Gerrard täyttää tänään pyöreitä! Katso Liverpool-legendan hienoimmat FA Cup-maalit

Liverpool-legenda Steven Gerrard täyttää tänään 40 vuotta. Syntymäpäiväsankarin maineikas ura Liverpoolissa päättyi viisi vuotta sitten, jonka jälkeen hän aloitti luomaan uraansa valmentajana. Tänä päivänä Gerrard toimii skotlantilaisseura Rangersin peräsimessä.

Stevie G aloitti uransa 18-vuotiaana pojankloppina vuonna 1998, jolloin hän debytoi ensimmäistä kertaa punapaitojen riveissä. Hänen erinomaiset esityksensä nostivat hänet nopeasti vakiokasvoksi joukkueen kokoonpanossa. Vuonna 2003 hän korvasi Sami Hyypiän joukkueen kapteenina ja piti nauhaa hallussaan vuoteen 2015 asti, jolloin hän lopetti maineikkaan uransa. Gerrard esiintyi 17-vuotisen uransa aikana Liverpoolissa yhteensä 710:ssä ottelussa tehden 186 maalia.

Stevie G tuli tunnetuksi hyvästä potkutekniikastaan ja periksiantamattomuudestaan, josta osoituksena oli monia tärkeitä maaleja matkalla mestaruuksiin. Mestaruuksia tuli seuran riveissä yhteensä yhdeksän kappaletta. Hänen esityksensä muistetaan parhaiten kahdesta finaaliottelusta.

Legendaarisin finaaliottelu käytiin vuonna 2005 Istanbulin illassa, jossa Liverpool onnistui yhdessä historian suurimmista takaa-ajoista. Joukkue oli Mestarien Liigan finaalissa Milania vastaan 3-0 tappioasemassa puoliajalla, mutta nousi lopulta rinnalle ja ohi rangaistuspotkukilpailun turvin. Kapteeni itse käynnisti takaa-ajon nikkaamalla 3-1 kavennuksen heti toisen puoliajan alkuun.

Toinen ikimuistoinen ilta nähtiin Wembleyllä vuotta myöhemmin, kun Liverpool ja West Ham taistelivat pystistä todellisessa trillerissä. Keskikentän sielun esitys oli suurenmoinen. Hän tarjoili syötön Djibril Cissen 2-1 kavennukseen, tasoitti pelin itse 2-2 -lukemiin, mutta todellinen taidonnäyte nähtiin ottelun lisäajalla. West Ham karkasi 3-2 johtoasemaan kymmenen minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen alkoi Liverpoolin vyöry. Tasoitus ei meinannut syntyä millään, mutta Stevie G otti todellisen kapteenin elkein joukkueen reppuselkään ampuen yhden FA Cup historian hienoimmista maaleista. Gerrard täräytti pallon yli 30 metristä volleystä ohi silloisen West Ham -vahti Shaka Hislopin. Liverpool voitti mestaruuden lopulta rankkareilta.

Stevie G:n juhlapäivän kunniaksi BBC julkaisi klipin kapteenin upeimmista maaleista FA Cupissa. Nauttikaa!